Min skräckslagna lilla vän ;)

I förrgår var både jag och Ela lite slut i kroppen efter en låång joggingrunda dagen före :P Men dagen började med att jag låg hemma och slöade i väntan på att Ela skulle sluta jobba och när hon väl gjorde det hade vi tankar på att gå och simma men det blev det inget av eftersom det var så dåligt väder tyvärr :/ Däremot for jag iväg till henne och vi kollade på en film, Stolthet och Fördomar, lite gammaldags men sjukt bra enligt mej :)
Senare bestämmde vi oss endå att sticka och simma och dessutom fick vi skuts av Elas snälla pappa! =)
Väl där var det bara att hoppa i, det var kallt i luften men såfort man kom i var det underbart skönt, hihihiii! Så när vi höll på att simma där så ser jag att det kommer en kille gående men hinner inte se hur han ser ut för han vänd typ om så jag säger till Ela att "dit gick just en jappe" sen börja jag simma bakåt för att jag kanske skulle se vart han gick men det tolka min söta lilla kompis som att jag typ såg nått hämst och börja "backa undan" haha xD Sen såg jag honom gå över berget så jag pickade på Ela och pekade för han var ganska nära så jag ville inte att han skulle höra, men han hann typ gå iväg så Ela såg inte honom så hon trodde jag såg spöken eller något sånt xD Sen så kom hennes syrra dit och satt på stranden och vi simmade omkring dör ute för att se killen, jag får syn på honom sittande bakom ett träd och röker :P asså han satt inte bakom trädet egentligen men från vårt håll blev det så :P Sen börja hon klättra uppför berge (inge svårt för de e typ som en trappa i berge eller va man ska kalla de) så jag var sådä att "ööhm... ja känner it hon där i" haha. Hon var inne på att det var nån mördare där ett varv också.. -.- haha men det visade sej att det var en kille i vår ålder som bor där i närheten och som hon känner sådä halft men hon börjar i varje fall skika "hyj vitto, hyj vitto, HYYYJJ VITTOOO!" dit när hon så han så man börja ju nog fundera lite xD
hon menade det i och för sej som "hyj vitto va du skrämmdes" men nu va de hennas syrras typ att bli rädd för hon trodd väl att Ela såg nått lik eller någå :P Haha, han joina oss sen by the way, han va jävla kiva :D Sen gick vi ner till café och sitta dit men han faida oss ganska direkt för hans morsa körd förbi så han åka hem med henne på samma gång :( Dumma han -.- Haha hoppas man får tala med honom någon annan gång för han va fett nice ;) Haha :D Sen åkt vi hem med Elas pappa, när han kom tog han värsta fast and furius - tokio drift å slada så saatan när han svängd på parkeringen, slada lite mer än 90° faktist ;) haha, så hem till Ela, var utsvulten så vi åt först men jag stack hm ganska fort för klockan var mycket :/ Sen blev det dator, satt som sagt uppe halva natten och tala med en kiva typ om massa viktiga saker :) hihi <3 :P

Midsommarn

På midsommaren brukar folk ha för vana att äta en hel del så här är nu de vi åt... å drack ;)


Istee <3


Mammas goda sill ;)


Och till det såklart kokt potatis :P


Inte min talldrik, haha :P








Mammas sill är god att lägga på knäckebröd också ;)


EFTERRÄTTEN! :D




Kladdkaka <3

God rabarberpaj :)

24 juni


Vi var upp till Karis på morgonen och for då också via mofa eftersom Rita är där :) Men tanke på att hon har rabarber i handen ska hon tydligen baka något :)


Senare kom dom ner till Båsa. Här blir söta Tarzan pajjad också :P


Dricka limonad (blodapelsin jaffa ;D)...


Älskar dessa färger :O


...och äta pajen Rita hade med sig, det var tydligen dit den rabarbren hon hade i handen på trappan skulle till :)


Och god var den också :)


Tarzaaan! <333


Violer ;)




Färgerna <3


Hihihiiiii :)

Ensamt strandbesök :P

24 juni

Jag valde att åka till stranden ensam med mopo och tog kameran med... mycke bildr blev det inte men whatever :P Jag gick då ut till udden för att få vara ifred, massa random typer när man liggen ensam och solar är liksom bara inte min grejj :P Så hade mamma och Rita varit någonstans så när dom var påväg hem igen kom dom via där jag var :P Inget simmande för deras del ändå så.. haha.


Fotade lite av en myrstrid ochså ;)


Eller... det var ingen strid eftersom den ena var död :P Det var den ena som skulle bära bort den andra men den bara sprang omkring rund den andra och kom ingen vart :P


Kolla vilket bett :O Haha :)


Så såg jag en undervattensspindel med luftbubbla fast i baken så att den ska få luft :P Konstiga djur måste jag säga.


Och bilden blev mycke finare i svartvitt =) <3

black n' white

Lite ego nog sen också menat x) den första bilden har jag världens myskogaste min :P






Flowers ;)













23 juni, rita kom också då :)


Ajjaaa... bara liite bladlöss :S haha :D






gillar´t ;)


Blev rätt kul när allt är suddigt förutom själva blomman :P


Tomas klipper gräslök (Tomas = Ritas man :P)


Gräslöksblomma med nått kräk på :) <3


:)


Rabarberblomma ;P


Violer :)


Smultronblomma =))


Fiiint :)


Rosa lupiner :)


Och blåa ;)


Det var som en matta av dessa blommor, såå fint :)




Apii! :) <3

Vitt och lite lila :)

Vita blommor :D gillar den 3:e mest men alla är på ungefär samma i mitt tycke :P














Hummlor <3

En massa hummlor, jag är mest nöjd med den 6:e och den sista bilden :)




















Tiimari i Ekenäs

Här för en tid sedan var jag ju till ekenäs med Sara och Jenny, då var vi bland annat in i Tiimari där de söta flickora provad lite maskeradutstyrsel ;) Söta är dom, annat kan man inte säga =)) Här kommer lite bilder, tyvärr tagna med mobilen så lite dålig kvalitet men det gör inte så mycke ;)


Jenny tar första bästa masken hon ser ;)...


...och förvandlas genast till "Mrs. Oldest" x)


Sen blev hon en söt liten indianflicka :) <3


Men var tvungen att klä upp sej lite mer efter som hon slulle på kunglig bal dit hon skulle gå med...



...denna snyggning ;)


Hon testade även dessa men de andra föll mer i hennes smak ;)


Här är "Mrs. Oldest" man... är han inte stilig :)) haha xD


Och deras lilla... vovve... hund är vad det kallar den men jag vet att det egentligen är en drake :O Söt i varje fall ;)



Älskar den här! Såå söt =)) hihi <33333


Jenny tände btw på denna herre ;)


Rikit söt faktist :D


Så hon försökte självklart flörta men han gick tyvärr bara därifrån :/ Hon var ledsen en tid men har nog kommit över det vid det här laget ;)

Puss på er sötnosar! <3

Mobbning - något så fruktansvärt som inte borde finnas över huvud taget!

Just nu är jag väldigt trött eftersom jag har suttit uppe halva natten och pratar med en typ via msn, vi började snacka och det ledde till att vi till slut var inne på ämnet mobbning, den mobbning som personen i fråga utsatts för :/ Inte läge att bara sticka med andra ord.. jag lyssnar gärna och är glad att denne anförtrodde sig till mej så pass mycke att jag fick höra hela allt ihop liksom så jag ska verkligen inte klaga :) Men sömni är jag för det :P

Hittade en fin bild på We♥it när jag sökte på just mobbning:
Heart_throb_by_mythchan_large
Hämst att säga att den är fin egentligen med tanek på att mobbning är något utav de mäst fruktansvärda man kan utsätta någon för ifall du frågar mej :/ Men bra gjord är den i varje fall :)

Vet ine om jag bör berätta detta men eftersom jag inte nämner några namn (och inte kön heller för den delen) så tycker jag det kan vara förlåtligt..? hoppeligen. Men ja, det värsta var ju inte själva mobbningen utan det var personens vänner som inte stod upp för henne/honom och inte sade ifrån utan bara stod tyst och såg på :@ Jag blir nästintil förbannad bara av att höra det :O Inga riktitga vänner om ni frågar mej... Om en person jag brydde mig om skulle utsättas för mobbning skulle jag lätt säga ifrån!
jag kan liksom inte hata mobbaren bara tycka illa om för den person som gör något sådant mot en annan kan inte må vidare bra själv utan behöver hjälp... De närmaste vännerma brukar va de som mobbaren vill visa sej tuff inför så att dom inte säger ifrån arr förståeligt inte förlåtligt men förståeligt liksom.. Däremot dom utomstående, dom som är fullständing medetna om vad som pågår men inte är modiga nog att göra något, att säga ifrån, det är förfärligt, hur kan man se på när någon/några i princip försöker förstöra en annan persons liv!!? :O Det gör mej otroligt upprörd, fast som sagt - ennu värre då de vänner man trott ska stå upp för en vad som en händer, lyssna om man behöver prata och alltid finnas där för en sviker... Det är ett svek värre än något annat :(

Jag har själv aldrig varit med i en situation där jag har varit utomstående och sett mobbning så jag kan inte veta säkert om jag skulle göra något åt det, som det ser ut och känns nu VET jkag att jag skulle säga ifrån men kan ändå ldrig vara säker... när det verkligen gäller kanske jag skulle backa ur, jag tror inte det, men man kan aldrig veta i förväg. Jag menar skulle det vara en villt främmande person som skulle bli utsatt så vet jag inte om jag skulle gå emellan, skulle nog berätta åt någon mer som tillexempel en lärare om det var i skolan, en chef om det hela gällde en arbetssituation o.s.v. men gå emellan... hmmm... vet inte säkert.
Det närmaste en sådan situation jag har varit var.. det handlade inte direkt om mobbning men det var så att jag har en kompis, det finns en person hon absolut inte tål, nästintill hatar tillpch med och det är ömsidit från hans sida, så ja, do hatar i princip varann båda två.. Jag gick från stranden med hon min kompis och så kom han och några av hans vänner cyklande, först började han skrika nått (minns inte så bra, det var nämligen flera år sedan) och det lutade med att han slängde en käpp i sidan på henne - hårt så det tog förmodligen riktit sjukt, då brast det för mej, jag frågade av honom vad hon gjort honom för att förkäna det där men han ville inte svar utan sa att jag skulle fråga henne och så stack dom... Stackaren har varit rädd för mej sedan dess x) Haha, men gjorde ju det inte för att va elak, utan frågade bara för att jag ville veta.. jag har inget emot honom som person liksom, han kanske är en snäll och glad kille egentligen, tydligen med rätt dplig självkännsla men ja... Jag undrar fortfarande vad han hade för motiv... får nog aldrig reda på det i och för sej så det är nog ingen ide att jag funderar men skulle endå vilja veta liksom :/ För man gör bara inte så! Asså, jag kan inte säga att hon beter sej särskillt bra mot honom heller, men hon har aldrig utsatt honom för fysiskt våld i varje fall... som tur är. Dom har helt enkelt något outrett (haha, var tvungen att kolla stavningen i SAOL xD) och det är väl lite synd men inget jag kan göra någontling åt :P

Haha, något utav det råddigaste inlägg på länge, speciellt den sista delen så dan ni bortse från eftersom jag kanppt förstår vad jag menar själv :P

Nu säger jag hejdå med en liten hälsning (även denna tagen från We♥it):
Tumblr_l46qxsjqhn1qbdim5o1_500_large
Later<3


Nystart?

Jag har varit en usel bloggare... hade tänkt ta igen allt jag inte skrivit men det är en omöjlighet eftersom det tar såå extremt mycke tid, den tid jag inte har, eller jo egentligen så har jag den men den går till annat, har tagit lite i gången under en längre tid men eftersom det aldrig blir klart så har jag tröttnat och tänker försöka mej på en nystart typ... Bildbomber från den senaste tiden kommer förmodligen att komma men jag skriver inget utan börjar om från.. HÄR OCH NU! :) Önska mej lycka till det lär behövas :P

Iso Omena första juli :P (vadå sent inlägg xD)

New things happenings all the time... with benefits but also with disadvantage
tider förändras, både på gott och ont :P

Iso Omena var vårt mål föregåede torsdagen och Iso Omena blev det ;) Haha, dagen började med att mamma väckte mej eftersom vi skulle iväg. Först for vi hem och där stannade jag medan mamma for och registrerade bilen. Sen for vi in till stan, mamma förde tomflaskor och jag satt i bilen och läste xD Haha, sen iväg till Rita och dom, fort skulle det gå eftersom mamma redan tyckte at klockan var för mycket, haha. Där väntade vi en stund på att Rita skulle göra sig klar - sen for vi :)
Kriteriet för vår avfärd var ju dåligt väder vilket det var tidigt på morgonen men ju längre dagen gick desto mer visade sig solen och desto varmare blev det, bortsett från att det blåste rejält var vädret i princip perfekt men vi for som sagt endå :) På vägen läste jag Eragon, fantastisk bok <3 Så när vi hade parkerat och tagis oss in var det första vi gjorde gick till ett café, jag tog et skitgott kex och en tripp ;) sen började vi gå längs alla korrodorerm, i tur och ordning så att vi inte skulle missa något :P Hittade en del faktist. Först i vero moda en väska, kollade lite på den först bara men tog den inte, däremot sen när vi gick tillbaka längs samma korridor kunde jag inte låta
bli att kila in och kolla lite mer nog på den :D Jag menar den såg kanske inte ut att hålla så väldigt länge men den var snygg, billig och stor nog så att skolböcker och dylikt lätt får platts. Så fördelarna vägde över nackdelarna vilket gjorde att jag självklart slog till, hihi. xD
Så gick vi in i The body shop och köpte en body butter, valde först en med blåbär men sen gick mamma endå och bytte till hallon... hahaha xD
Sen in till Klicks en fuktkräm till ansiktet som tydligen ska gå in i djupet av porerna :P (bored köpt ansiktstvätt ochså av samma men tänkte på det för sent :/)
I JC fanns en del snyggt men det blev inte att köpa något.
Så H&m, hihihi, älskar den äffären ;) <3  köpte vita shorts, rätt mörk marinblå topp och en marinblå/vit randig topp som är ribbstickad. Fick ju ett presentkort till födelsedagen av Rita, det var tydligen 50 € på det! :O :DDD
Kapphal var vi också till, där köpte jag ett par örhängen och mamma köpte en rätt gullig blus :)
Seppälä var det sista vi var till, där köpte jag två hårbandsdiadem eler vad man ska kalla dem :) ett blått och ett brunt med nitar på ;) (och så ångrer jag att jag inte tog ett par örhängen för 1€ :P)
Annrs var vi till några glasögonaffärer för mamma ska skaffa nya :P
Marimekko var vi in i ett varv också, dyrt som faaan men vill ha "penal" därifrån 11,90€ tror ja -.- (inge köp)
Fören vi for hem for vi till Hesburger och åt :) Tog en Juusoateria ;) Jummie!

Inköp:




Vita shorts och randig topp från H&M <3


Mörks marinblå topp och vita shorts från H&M ;)


Väskan från Vero Moda <3


Man kan använda den som med det korta axelbandet/remmen...


... eller med det långa :)


Så dom två hårbanden från Seppälä :D


Haha, förlåt för om patetiska minerna men så där ser dom ut på i varje fall :)


Älskar dessa örhängen från KappAhl :D


Fuktkrämen ;) haha

Så bar det av hemmåt igen, förde hem Rita och så for vi till butiken, Masa, och köpte balsam, hårspray oh tuggummin... vilken blandning.
Så via posten (såg skitsöt kille utanför ;P) och såklart ner till Båsa sen :P Satt och väntade på att maten skulle bli klar för pappa stog och grillade så sen när vi ätit for jag till Robin och Api men där hann jag inte stanna länge fören vi bestämmde oss för att åka och bada :) Api åkte med mej på skotern (haha tog en evigehet innan mamma kunde bestämma sej om det var okej att jag tog henne, asså hon ifrågasatte inte mina körkundskaper utan var bara fundersam ifall Apis mamma skulle ha något emot det eftersom hon inte får åka med Robin heller :P Men till slut gav hon med sej :P). Heidi och Linda stod där och fiskade med rockar på så det kändes lite underligt att vara där bara i bikini och sen hoppa i vattnet för jag menar behöver dom rockar tyder det ju på att det är jävla kallt vilket jg inte tykte att det var i och för sej :P Hahaha :P Hoppas massa där från ett ställe också :D sen for vi hem (Vilken underbar familj man har o_O').
Mamma kom på datorn och skulle kolla på nogot program så jag läste det sista i Eragon. Striden :) Det var sååå spännande :O Underbar bok! <3 Helt fantastiskt kriven asså, författaren Christopher Paolini måste helt klart var ett geni :D Så satt jag en stund vid datorn och kollade på nya bloggdesigns, eftersom jag funderar på att byta, hihi.

Btw. Nåååns.. FB (relations-) status förändrat ;) (Men det har ändrat tillbak igen nu :( buhuu, haha :P)


RSS 2.0