Sista dagen av oktober.

Måndag 31 oktober
Stack till skolan till elva och började med ett pararbete i teckan med Sara. Efter att ha varit och äta (skulle med Ela men hon kunde inte komma) for vi iväg ut och fotade. Ska beskriva en miljö genom att rita och fota och vi valde pumpviken så vi tog lite bilder och gick sen tillbaka till skolan. Sparade bilderna på datorn och så hade vi en lektion finska. Översatte ett stycke och började med något nytt som jag som vanligt inte förstår.
Efteråt tänkte jag gå till teckan igen men Sara skulle på träning så kunde inte fortsätta med grupparbete alltså skulle jag varit tvungen att gå och plocka kvistar igen vilket jag inte hade någon som helst lust med så kom hem istället.
Såg ett avsnitt av Värsta Pojkvänsakademin och ett avsnitt av Sol, Fest och Oroliga Föräldrar. Tycker båda är kul att se på men sammtidigt otroligt elaka. I pojkvänsakademin utpekad killarna som urdåliga inför hela Sverige. I den andra är det en tjej eller kille som åker iväg utomlands för första gången utan föräldrar i tron om att man äntligen ska få vara fri och gör precis vad man vill och så i slutet av veckan dyker föräldrarna upp och de får reda på att föräldrarna sett allt de gjort. Ganska så respektlös... Men å andra sidan så har ju personerna i båda programmen endå gått med på att synnas i tv så på det viset är det endå helt okej :) Och ett plus är att Ellinor från Ung och Botrskämmd är med.
Gjorde massa annat också, ja typ allt förutom att städa vilket jag hade på to-do-listan. Huups. Sextiden åkte vi till kusinerna. Satt i Robins rum och snackade om det mesta, åt godheter deras mamma gjort och höll på med en underlig grej som typ gav stötar. Om man tryckte den mot handflatan började fingrarna rycka. Skitäckligt!
Hem, kollat massa på We♥it, snackat med folk och sånt men nu blir det sovdags.
Dröm söta drömmar<3


Vintertid.

Söndag 30 oktober
Klockan fyra inatt drogs klockan bak en timme till vintertid så natten var en timme längre. Vanknade lite efter tio men har inte fått mycket gjort idag trots att dagen har känts väldigt lång. Har redigerat lite bilder, snackat med folk jag inte snackat med på en väldigt lång tid, fått veta saker om mej själv jag inte själv visste... vikt massa kläder som har legat omkringslängda i mitt rum och lite annat.
Imorgon börjar jag egentligen klockan ett men sticker till skolan redan elva och arbetar med konstarbetena. Förutom skola har jag inga planer. Får helt enkelt se.
Dröm söta drömmar för nu ska jag sova<3

<3

Sminkade.



Ela - Teini.
Api - Skrämmande pannlugg.
Eve - Emo.

Chill dag.

Lördag 28 oktober
Vi vaknade rätt tidigt men inte pigga precis så vi låg och slökollade på Romeo+Juliet. Har sett den tidigare men den är bra :) Så var det dags för frukost. Te och smörgås och så spelade vi lite kort.
På grund av Halloween ville vi ju spöka ut oss lite vilket skulle ha varit roligare på kvällen men eftersom jag och Api inte slapp hem så sent fick vi göra det mitt på dagen. Jag testsminkade mej så som jag ska sminka mej nästa helg hos Sara så det blir inga bilder på det nu ennu men de andra kan ni få se.
Mamma kom och hämtade mej och Api och vi kom hem. Kollade lite på olika serier, bland annat de två senaste avsnitten av Vampire Diaries som jag inte sett ennu (<3 Så grymmt bäst!) och så lite Awkward.
Bara massa slöas, inget speciellt liksom.


Normipäivä.


Bilder från kvällen hos Eve^^ (Observera att deras kissekatt har lärt sej posera efter att ha kollat på oss ;D)

Tjejkväll hos Eve<3

Fredag 28 oktober
Lite före nio befann jag mig på skolgården och inte långt därefter var alla inne i bussarna och vi var påväg mot Heureka. Första programpunkten var Planetarium. Riktigt cool känsla att sitta där. Ibland kändes det som om man verkligen rörde sig på riktigt. Direkt efter den gick vi på en halvtråkig föreläsning.
När den var färdig fick vi fritt gå omkring. Gick med Katten och kolla på massa olika saker (Sara var i en annan grupp). Gjorde mynt med bild av oss själva, kollade på basketspelande råttor och annat. Fan jag vill ha en råtta dom är för gulliga^^
Så åt vi lite och gick omkring med Sara och Cassu när dom blivit klara med sitt program. Bussresan hem bestod av att sitta och lyssna på musik.


När vi var tillbaka i Karis skyndade jag hem för att plocka ihop vad jag skulle ha med till Eves, snackade med Nette och duschade. Api kom och vi for till Eve.
Det första vi gjorde var att glufsa i oss sjukt goda tortillas. När vi ätit gjorde vi ansiktsmasker fören vi sen sminkade varann. Jag och Ela sminkade varann och förutom att jag fick mascaraborsten i ögat vilket resulterade i mascara under ögat så gick det nog riktigt bra. Alla såg ut som värsta fjortisar efteråt. Så babblade vi och åt grönsaker med dipp (morötter!<3).
Gick ut en sväng, runt lite i byn, haha, dom andra stackrarna var mörkrädda och hoppade till för varje litet ljud<3 Helt dött och mörkt men ljud hade vi så de som bor där kan ha undrat lite vad som händer :P Fick tråkigt så vi ringde Otto (en kille som bor där), han kom och umgicks lite med oss och fick stå ut med hur sjukt onormala vi är :D Sen kom han ochså med till Eve och kolla på en film. The Prince and Me: A Royal Honeymoon, helt okej, lite lame men sammtidigt humor.  Efter filmen stack Otto och vi lyssnade på musik och babblade i evigheter. Hade äve Sanning och Konsekvens (fast som vanligt med bara frågor). Sömntutan Api somnade och berättade intressanta saker i sömnen och ropade namn... ;)
Sen sov jag gott efter en otroligt rolig kväll med mina flickor!<3 Tack alla :)


Citron-lakritsglass och en übersnygg jag hos Sara x)


Haha ser bara sådä halvt ikors.. Vet inte riktigt hur det lyckas.

Heureka med skolan.

Torsdag 27 oktober
Två timmar psykologi började dagen med. Lyssnade på de sista presentationerna och så gick vi igenom positiva känslor i allmänhet. Engelska och sista timmern finska. Började med ett textstycke... Fattar noll som vanligt...
Efter skolan gick jag till stan med Sara för att köpa glass. Vi bestämmde oss för att prova på citron-lakrits och den var riktigt god. Lite för lite sur tycker jag kanske men annars så.
Åkte till Sara. Gluffsade glass, kollade film, babblade, skvallrade, kollade på tv och sånt.
Mamma hämtade mej och vi var via pappa, var tvungen att hämta lite saker och så stack vi via butiken. Måste ha något med att äta imorgon eftersom vi sticker till Heureka med skolan.
När vi kommer hem därifrån sticker jag vidare till fagervik och till Eves. Filmkväll med tjejerna<3
Nu sova. Dröm söta drömmar<3

Uppdatering kommer troligtvis tidigast på lördag kväll men troligtvis inte ennu då.

Underbara Fagervik<3

Kräftröd.

Onsdag 26 oktober
Upp klockan sju för att ta sej till skolan en timme senare. Två timmar filosofi och en timme psykologi på vilken vi presenterade grupparbetena lite snabbt. Sen en håltimme. Gick till stan en sväng med Sara. Två timmar finska sen. En jaksa, en osaaaaaaa! Så efter det hade vi som sagt ingen samhällslära som vi brukar.
Det var meningen att jag skulle träffa Ela sen men hon missade bussen (trots att den stått precis framför henne.. :D) påväg från sin praoplats så det var bara att traska tillbaka hem. Sen lite senare ringede hon och berättade att hon var påväg till Karis endå så gick tillbaka in till stan :P Snackade med Linda och lite andra innan hon kom. Vi gick runt några varv men hon stack hem ganska direkt så det gjorde jag också. Api och hennes mamma kom hit sen. Vi åt god kaka, snackade och satt här typ enda tills jag var tvungen att byta om och skynda iväg till cirkelträningen.
Först var vi ju ut på en joggingtur. Mötte Nette och fan hon måste ha blivit rädd när jag kom springande rakt mot henne :D
Själva cirkelträningen var lite jobbig i slutet, speciellt för mina stackars magmuskler men annars kändes det inte alls lika jobbigt som förra gången. Trots det blir jag alltid lika röd i ansiktet. Sjukt jobbigt :/
Hem och fortsatte med artikeln, hoppade sen i duschen innan jag skrev klart hela artikeln och skickade in den. Måste bara skicka tillhörande bilder här någon dag ennu.

Random bild.

Började på artikel till skoltidningen.

Tisdag 25 oktober
Började tio men filosofi. Vi gjorde ett grupparbete på psykologin om positiva känslor. Kul med omväxling. Efter det en håltimme. Satt i datasalen och tråkade. Så hade vi engelska. Egentligen två timmar men fick sluta en timme tidigare :) Gick bara igenom läxan och hörförståelsen vi gjorde.
Hem och kollade filmen What´s your number. Gilla inte hon som spelade huvudpersonen och så var den ganska förutsägbar men annars var den bra.
Packade upp resväskorna, började lite på en artikel till skoltidningen. Orkade inte skriva så mycke för tänkte att jag får stressa och skriva den dagen efter.
Gjorde en ansiktsmask och bläddrade i en tidning innan jag skulle sova.

En trut i Göteborg... Hade ju mycket med texten att göra x)

Saknade vän.

Måndag 24 oktober
Skola. Två timmar samhällslära, tråk men fick veta att vi skulle få vara lediga de kommande fyra lektionerna dock göra ett arbete men de verkade inte så jobbit. Finska. Svårt är det så borde verkligen sattsa mer på läxor... fick de i varje fall rätt tillslut de jag skulle säga högt med lite hjälp.
Två timmar tecka utan Sara. Hade tänkt börja med ett pararbete med henne men det blev det ju inget av då så jag började på ny uppgift (eller hade planerat lite men det prektiska börja nu). Vi ska bygg något litet, valde att bygga ett utedass x) Ut bara och plocka kvistar och annat för att fixa väggar av. Kände mej smått korkad när jag gick där och plockade kvistar från marken i och för sej.
Fick grunden till väggarna klara och en nästan färdigt beklädd av kvistar. Och en kvisthög fixad på "underplattan" på vilken utedasset ska stå när det är klart. Har tio timmar kvar på denna kurs. Sen ennu två kurser. Fotograferngskursen borde jag verkligen ta itu med nu snart också och så sparar jag tygtrycken tills att denna kurs är klar.
Hem och kolla filmen The Matrix. Skitbra enligt mej, hade hört minst fyra personer från kursen säga att den var otroligt tråkig så mina förväntningar var inte de bästa men jag älskade den. Asså vi skulle se den som läxa i filosofin och sen jämföra fenomenet där men en teori vi läste om lektionen före.
Snackade med Bello och kom fram till att jag inte sett henne på ett och ett halvt år... Det är lång tid men direkt efter att vi gick ur grundskolan åkte hon till Ungern var hennes pappa bor och har inte varit hem sen dess så vi har liksom inte haft möjlighet att träffas. Saknar henne :(<3
Fixade lite läxor innan det blev att sova.
http://2.bp.blogspot.com/-Na26sa1RJM8/TYu_w6R199I/AAAAAAAAAaE/4mc7VnepjLI/s1600/The_Matrix_film_poster.jpg

Sverigeresan dag 5.

Söndag 23 oktober
De andra stressade på som fan hela morgonen eftersom de ville på ennu något loppis. Skyndade i duschen i varje fall och så åkte vi till loppiset. Ett väldigt tråkigt sådant men där var någon kinesisk tant som bjöd på underliga grejer. Bland annat en blomma sa hon, såg inte ut som en men kanske var en knopp eller något. Sjukt god var den i varje fall!
Så var vi som vanligt och köpte några tidningar också, dom är ju så mycket billigare där.
Hem och äta och kolla på tv lite, packade ner det sista och åkte iväg. Vi åkte med ett sent flyg så det var rätt dött på flygplatsen. Väl ombord hamnade jag brevid en gammal gubbe som satt och snarkade halva resan, andra halvan sov han me munnen på vid gavel... Trevligt.
Pappa var och hämtade oss, så skönt att sätta sig i bilen och veta att man snart får krypa upp under täcket i sin egen säng. Tror nog jag slumrade till lite på vägen också men så när vi var hemma föll jag rakt ner i sängen oförmögen att stiga upp så det blev en god nattsömn.
Några skyndande människor såg man endå jäkta fram.


Back in Finland.


En promenad i Göteborg.


Jakten på tröjan.

Har sökt en tröja nu under hela resan men har inte hittat någon... Endera är de alldeles för dyra eller så sitter de som en säck eller ser allmänt dum ut.
I ullared hittade jag en fin "pippitröja" som var vit med röda ränder. Men den var på herravdelningen och den fanns inte i S så såg ju ut som en stor säck. Albatross hade en lika fast med både blå och röda ränder, den kollade jag inte ens närmre på för antog att den var dyr (kollade upp det senare och såg att den inte var så farlit fyr endå...). Liknande jag såg var tighta som fan runt halsen eller sjukt tunna.
Så gick vi till Cubus. Såg en stickad tröja och föll för den totalt. Tills jag provade den. Fin var den men jag skulle inte ha använt den sen endå eftersom den var allt för lång så blev inget med den heller. Åhh, jag blir tokig. Jakten fortsätter med andra ord.
http://3.bp.blogspot.com/_MkHyuB3qIf8/THQbRBe4LMI/AAAAAAAAAoE/r-KKUZ57KzE/s1600/1196866.jpg
Den ser så himla mysig ut^^

My Sister's Keeper.

My Sister's Keeper handlar om en tjej som har cancer och hennes syster. Systern gjordes och föddes i syftet att rädda den cancersjuke, genom att donera blod, ryggmärgs grejjer och annat till sin storasyster. Den sjuka storasystern blir bara sämre och sämre trots det får hon uppleva mycket. Samtidigt tar lillasystern ett beslut som vänder på en hel del. Verkligen sevärd film, helt otroligt bra! Ladda upp med näsdukar för risken att gråta är stor.
http://www.accesshollywood.com/content/images/96/originals/96665_access-extended-cameron-diazs-my-sisters-keeper-premiere-new-york.jpghttp://rateacelebrity.homestead.com/files/thomasdekker.jpg
http://2.bp.blogspot.com/_vwOqyU0m2uY/TS53gYNeFXI/AAAAAAAAASk/E81Lk1VtG54/s1600/my_sister_s_keeper22.jpg
Självklart hittade jag en snygging även här. Thomas Dekker. Han spelar också han cancersjuk därav skalligheten men han passar så, eller det framhäver hans ansiktsdrag så mycket bättre. Har sett honom förut i andra filmen men inte precis lagt märke till honom men nu gick det inte att undgå honom. Het!
http://cdn.buzznet.com/media/jj1//2010/09/dekker-kaboom/thomas-dekker-kaboom-01.jpghttp://media.monstersandcritics.com/people/Thomas_Dekker/images/group33/RSH-009136.jpghttp://secretcircleonline.com/wp-content/uploads/2011/03/thomas-dekker-red-riding-hood-2.jpg

Sverigeresan dag 4.

Lördag 22 oktober
Vaknade inte lika tidigt som de senaste dagarna. Efter en lugn morgon med god frukost, hönekakor, apesinjuice, grapeklyftor och andra godheter, gjorde jag mej i ordning och vi åkte till Frölundatorg. Ett shoppingcenter där. Hittade en basic topp i New Yorker, svarta byxor i Vero Moda och inget mer tror jag. Lite andra butiker men hittade inget där heller förutom ett par solglasögon som jag fick för ynka 10 kr så var ju bara tvungen. Inga skitsnygga men lite roliga bara. Så ville de andra på loppis så åkte dit. Köpte några filmer.
När vi kommit hem åt vi gudomligt god mat. Bulgur och rågspagetti med thai-inspirerad kyckliggryta med bambuskott. Sjukt gott!<3
Lite senare blev det en skogs- och strandpromenad. Det är helt underbart där på sommaren. Massa små stränder och fina gläntor i skogen :)
På kvällen klippte Rita mej så nu känns mitt hå inte lika tunt och äckligt mera. Hon klippte faktist rätt mycket. Närapå 10 centimeter skulle jag gissa. Men det behövdes också!
Så kollade vi filmen My Sister's Keeper (Allt för min syster). Riktig gråtfilm.
http://beyondinfinite.blogg.se/images/2011/my-sisters-keeper_152478419.jpg

Eddie Redmayne

Har nog nämnt denna kille förut men tänker göra det igen eftersom han var med i Like Mind. En bra film om en kille som går i en pojkskola och tvingas dela rum med en underlig kille. Den andra killer han facineras av döden och undersöker en massa döda varelser. Han tror på en massa underligt om att de ska förenas. Den underliga killen drar in Eddie i det hela och han blir anklagad för ord senare. Slutet är konstigt och inte alls väntat.
http://28.media.tumblr.com/tumblr_l6xdiqhfjZ1qci06eo1_500.jpg
Eddie fick jag upp ögonen för när spelade i Tess. Och har sett endel med honom sen dess. Han är ursöt oavsett^^
http://erinoffduty.files.wordpress.com/2010/11/eddietumblr_l92trocswb1qci06eo1_500iloveeddie.jpg?w=500&h=682http://www1.pictures.gi.zimbio.com/Elizabeth+Golden+Age+UK+Film+Premiere+4QzLxbVz_TSl.jpghttp://2.bp.blogspot.com/_LikzyndVj-g/TBZALx9-KUI/AAAAAAABc58/qCRzIjnGazM/s1600/Eddie+Redmayne.jpghttp://i2.listal.com/image/1060808/936full-eddie-redmayne.jpg
URLÄCKER! O_o'

Sverigeresan dag 3.

Fredag 21 oktober
Runt elvatiden började vi promenera in mot centrum. Längs vattnet där. Så himmla fint. Hade kameran med men de andra skyndade iväg så så han inte fota särskillt mycket tyvärr. Får åka dit nån sommar och verkligen fota, fota, FOTA! Göteborg är en så otroligt vacker stad. Åt en räksmörgås på ett café. De smörgåsarna brukar va urgoda men inte denna, den smaka nästan lite äckligt. Så gick vi omkring där lite och kollade i affärer innan vi tog spårvagnen tillbaka hem.
Dagens middag bestod av stekt fisk med potatis, sötpotatis och morotsmos. Riktigt gott!
Resten av kvällen blev det mest chill framför tv:n. Kollade bland annat på filmen Like Minds.
http://1.bp.blogspot.com/_mpJRvQpHWXU/TLzy5bGI9OI/AAAAAAAAG7Y/Htz8O4uBazA/s1600/like_minds_ver2.jpg

Sverigeresan dag 2.

Torsdag 20 oktober
Tidig väckning. Vi gjorde oss i ordning, åt frukost och körde iväg. Precis innan vi var framme smällde vi i oss en smörgås så vi skulle orka gå omkring sen. Inne i Ge-kås spenderade vi några timmar. Men hittade tyvärr inte så mycke. Det mesta jag hittade fanns inte i rätt storlek och egentligen fanns där inte alls lika mycket i min stil som det brukar. En ny rock och tubhalsduk ungefär, annars blev det mest småsaker som nagellack, hårinpackning och annat. En del presenter har jag också fått införskaffat. Och äntligen ett minneskort till mobilen. Så gick vi i skobutiker och andra butiker som finns där utanför. Sökte en plånbok men hittade ingen.
Väl hemma igen började de andra med maten medan jag lade mej under en filt och slökollade lite på tv. Eller tja, kollade inte så mycket eftersom jag råkade somna...
Kvällen gick åt till att slöa, snacka om allt möjligt, kolla tv och lite annat sånt.



Sverigeresan dag 1.

Onsdag 19 oktober
Började skolan klockan åtta. Hade två timmar filosofi och en timme psykologi. Resten av dagens lektioner blev inställda eftersom vi hade "filmdag". Två film skulle vi se och jag valde som första The Expendables. Actiionfilm med mycke skjutas. Kanske inte den bästa filmen någonsin men lätt sevärd. Andra filmen blev Despicable Me har visserligen sett den förut men det gör inget den var lika bra denna gång :D
Stack sen hem och packade ner det sista i väskorna och begav oss till flygplatsen. Så var det bara att vänta på att flyget skulle lyfta. Vi steg ombord och en timme och tjugo minuter senare var vi äntligen i Göteborg. Mosters man kom och hämtade oss och hemma hos dem bjöds det på goda smörgåsar. Rita (moster) kom hem från jobbet en stund senare och vi satt där och snackade en stund men alla var rätt sömniga så det blev läggdags ganska tidigt efter att ha bestämmt oss för att åka till Ullared dagen efter.

http://www.wildaboutmovies.com/images_7/despicable_me_ver6.jpghttp://twitchfilm.com/galleries/The%20Expendables%20poster.jpg

Lyckade och mindre lyckade Idol auditioner.

Underhöll mej med lite gammla Idol auditioner när jag packade. Hittade några intressanta. Detta är två killar som inte verkade kunna leverera mycket så mina förväntningar va låga men de överraskade verkligen.


Så nervös så det inte var klokt men när han väl öppnade munnen och började sjunga så lät det riktit bra.


Tre år senare hade han utvecklats en hel del.


Innan han började trodde jag bara han skulle börja bröla något skit men så började han sjuna helt orotligt bra och älskar hur juryn ger biljetten å han går iväg fortfarande sjungandes^^

Nu ska jag krypa under täcket så jag orkar imorgon. Dröm söta drömmar och så hörs vi om några dagar<3

Det blir Sverigevistelse under höstlovet.

I Sverige blir det bland annat:
-Umgås med moster.
-Shopping i Ullared (Ge-Kås).
-En del promenader brukar det bli av..
-Massor av Ritas goda mat.
-Förhoppningsvis en massa fotografering.
-Självklart en massa kollas på alla svenska snyggingar.
-Hundvaktas.

Kommer bli riktit roligt. Men vi hörs på måndagen. För imorgon blir det stress och på söndagen orkar jag förmodligen ingenting.
Imorgon är då sista skoldagen innan höstlovet. Består av tre lektioner och sen två filmer. Slutar föörhoppningsvis lite före tre och lite före fyra bär det av mot flygplatsen. Före det ska jag försöka hinna duscha men det kommer jag förmodligen inte hinna med.
Ha ett trevligt höstlov allihop och njut av ledigheten och sovmorgnarna!<3


Arbetet jag gjort i konsten. Det första klara för denna kurs. (Orkade inte leta fram en bild som passade ihop med texten så det fick bli denna.)

Ett i-lands problem.


Dessa är mina nya fina vinter skor/stövlar vad man nu vill kalla dem. Älskar dem och tror att jag aldrig visade dem heller så nu är väl så dags. Blev kär i dem såfort jag såg dem och dödsförälskad när jag testade dem. Sen att jag inte är särskillt bra på att gå i klackar är ett annat problem som vi struntar i just nu.
Mitt problem är att jag förra året köpte en vinterrock och den vinterrocken passar liksom inte ihop med dessa underbara skor.

MEN jag trotsar det och sticker till Sverige iför den opassande blandningen endå!

Packning.

Tisdag 18 oktober
Filosofi en timme följt av två timmar psykologi. Vi började gå igenom ilska och aggresion. Känslor är otroligt intressanta. Hur dom fungerar och varför man känner dem bland annat.
På håltimmen snackade jag först med Sara en stund innan jag stack hem en snabb sväng för att packa lite. Tillbaka till skolan för två timmar engelska. Första timmen hörförståelse. Gick väl inte jättebra men helt okej hoppas jag endå. Sen fick vi sluta mycket tidigare så det var ju trevligt. Gick en sväng på stan med Katten och Cassu.
Hemma har jag packat klart det mesta, resten slänger jag snabbt ihop imorgon innan vi åker, städat, lagt lite ny musik på mp3:an, ätit rågbrödschips med vitlökssmak (...?!) lyssnat på musik och suttit här lite. Läxor som jag borde fått gjorda har tyvärr inte blivit gjorda däremot. Kommer sluta med att jag sitter där på söndag natt när vi kommer hem och gör det. Eller så blir det inget alls gjort :O Nej jag borde verkligen försöka lite eftersom det är samhällslära och finska, de svåraste...
För tillfället väntar jag på att bilderna jag ska skicka till Ela ska ladda så att jag kan skicka dem men det går sjukt långsammt.

Fick föresten 300 kronor inför Sverigeresan av mofa idag eftersom jag hjälpte att bära dedär kvistarna... En hel del för inget så ett stort tack!<3 Nej mej han kände sig väl bara snäll och så ville han ha någon anlädning att skylla på varför han gav pengarna :)

Sara fota igår. Underlig min men det får ni helt enkelt leva med.

Perfektion.



http://www.livestage.se/files/danny-saucedo-e1300188156466-650x350.jpg
http://skalman.sydsvenskan-img.se/kb/30f63765d7d3aaf33f17e79327362fc3/704/396/archive/00981/danny-704_981439a.jpghttp://photos-2.posh24.com/p/1071377/z/musikvideo/danny_saucedo.jpg
Danny är vackrast i världen. Seriöst.

Måste träffa mina vänner mer.

Imorgon skola och när jag kommer hem måste jag packa, dammsuga, kanske hinna träffa Jenny om hon hinner, skicka bilder till Ela, fixa ny musk till mp3:an och en massa annat. Sen på onsdagen åker vi iväg till Sverige och kommer hem först på söndagen så det blir nog inget bloggat under den tiden.
På tal om att träffa Jenny är det en massa vänner som jag inte träffat eller snackat med på senaste tiden. Nikke har jag knappt alls snackat med, samma sak med Tony och Fredo. Har ju sett Fredo i skolan och Tony på stan några gånger men inte mer än så. Nette har jag varken träffat eller snackat med på skitlänge och Jenny har jag inte träffat på en tid heller, förutom i skolan såklart. Robin såg jag igår men för det hade jag inte träffat honom heller så skitlänge... :S Får försöka förbättra mej nu :)
Dröm söta drömmar<3


Sara däremot har jag träffat en hel del<3

Sista episoden av True Blood.

Måndag 17 oktober
Till skolan till halv elva. Satt med Ela, Jenny och Robin och åt och babblade. Sen två timmar samhällslära med någon vikarie eftersom läraren är borta. Gick fort dedär timmarna, mycket fortare än vad samhällsläratimmarna brukar gå. Så en finskatimme. Blä, nu börjar det gå åt skogen. Tar sjukt länge innan jag lyckas lista ut vad det ska vara och så kan jag inga ords grundformer heller så det gör det ennu svårare.
Så till konstsalen två timmar. Ritade klart en teckning som skulle föreställa vatten och en bergsvägg/sluttning men det blev bara väldigt underligt... Haha, man ser nog knappt vad den föreställer.
Kom hem. Redde upp lite, dammsugade, kollade sista av True Blood nu äntligen (som slutade lika konstigt som de föregående säsongerna men det finns inge mer att se så jag kommer inte få veta vad som händer) och åt glass. (Alexander Skarsgård är för övrigt helt underbar som vampyr, speciellt när han är helt förvirrad och inte vet något<3)
När mamma slutade kom hon efter mej och nyss var jag i duschen. Fixade just en läxa och så blir det att sova alldeles strax.

Har vi inte fina glas? Det tycker jag i varje fall. Har med Mimmi också. Älskar dem<3

Har simmat.

Söndag 16 oktober
Klockan tolv var de andra här och det bar av mot Lojo. Först till simmhallen. Simmade bara omkring. Hoppade, dök, flöt och njöt av tyngdlösheten. Simmade sen några längder. Tredje träningpasset för den här veckan. Haha, mina redan ömma muskler uppskattade det nog inte.
När vi simmat klart och bytt om tog vi varisn smörgås i cafét och åkte sen till Citymarket. Köpte glassen Mr. Big som jag brukar. Så god. Och så köpte vi muminmuggar. Den med snusmumriken är sjukt fin :)
Så kom vi hem igen. For en sväng via lägeheten. (Asså mamma bor ju här hos pappa och sköter om katten medan han är i österbotten).
Hem igen. Åt ris och nuggets. Omnom^^ Sen lite True Blood. Är på sista episoden nu men det stärvade som fan så får se det imorgon.
För tillfället sitter jag bara här och kollar på något dåligt på tv:n och känner mej dålig för att jag inte har fått något städat... Måste verkligen reda upp lite nu en stund innan det blir sovadags!
Vi hörs<3

Var tvungen att smaka på dessa och de var väldigt goda :)


Morgondagen.

Imorgon blir det att åka och simma med Api och Robin. Vi åker klockan tolv. Tydligen till Lojo vilket jag tycker är lite onödigt. Så mycket bättre än Ekenäs är det enå inte och så mycket längre bort dessutom men visst funkar väl Lojo bra det också. Har ingen aning om när vi kommer hem. Vi ska väl säkert till några butiker och sånt innan antar jag. Om det är något öppet.
Så kommer Jenny hem från sitt läger och har lovat att berätta en "hemlighet" för mej ;D Så henne kanske jag träffar en stund om jag hinner.
Nu sovdags! Dröm söta drömmar<3

Simma med söta kusiner kommer nog bli kul :)

Hundpromenad.

Lördag 15 oktober
Steg upp halv tolv. Så sent har jag inte stigit upp på evigheter. Det hade lagts upp nytt avsnitt av Vampire Diaries så det var jag bara tvungen att kolla på. Tur att det bara kommer ett avsnitt i veckan i varje fall.
Några timmar senare ville mamma ha mig med till mofa och hjälpa till, han hade nämligen sågat omkull lite träd, så vi åkte dit. Vi bar kvistar. Andra träningspasset för veckan. Lätt. Tunga klabbar som jag slängde på och minst lika tunga kvistögar som jag slepade på. Dessutom redan lite ömma muskler från innan :P Det blev så varmt där ett tag när jag höll på med bärandes och solen som lyste så stog där i bara topp. Värme<3 Okej det blev svinkallt sågort man vvar stilla en liten stund men endå underbart varmt.
Sen kom vi hem. Duschade och fixade mej lite snabbt innan vi stack till Veka som bröd på födelsedagskaffe. Där hade de en söt liten vovvsing som jag blev kär i.
Vi åt gott och så fick jag gå en kort sväng med hunden. Skulle gärna gått mycket längre men eftersom jag knappt känner ägarn så antog jag att hon inte skulle bli så glad om jag var borta länge. En liten West Highland White Terrier<3
http://pda.88000.org/wallpapers/18/West_Highland_White_Terrier.jpghttp://www.eastgbg.se/framtass/hundar/West%20Highland%20White%20Terrier.jpg
Mammas favoritras dessutom.

Jävla "serie beroende".

Fredag 14 oktober
De två sista timmarna hade jag filosofi. Vi hade bara en massa intressanta diskussioner och lektionerna gick väldigt fort. Med glädje över att veckans sista skoldag var över gick jag med Sara och Ela till stan en liten stund. Kom sen hem och gjorde inget. Kollade True Blood. Måste kolla igenom allt snabbt och sen ha en lång paus innan jag börjar se på någon annan serie och fastna i den också.
Annars åt jag bara en massa onyttingt och det höll i sig hela kvällen eftersom jag niotiden dessutom åkte med Sara till ABC. Åt fraskis med gurkmajonäs som så många gånger förut. Det var mycke folk där, nästan lite ovanligt mycke.
Efter att ha suttit där och snackat och skrattat några timmar kom vi hem till mej. Runt tolv var klockan då skulle jag tro. Senare for Sara hem och det blrv sova för mej.

Fredag igen.

Skolarbetet tog längre än väntat igår. Sen lite tv-tittas och så äntligen sova. Var sjukt sömnig så det var otroligt skönt att få lägga huvudet på dynan och drömma sött.
Kom till skolan till åtta idag och hade två timmar engelska. Pappa sticker till Österbotten så honom ser jag inte på en tid nu.
Idag är det fredag och jag sitter här på håltimme och funderar på vad jag ska göra idag. Förmodligen blir det hängas med Sara och Jenny typ :)
Bildlöst och tråkigt, nu blir det mat.

Batteriet tog sig ett dopp.


Föresten. Min söta lilla telefons baterri tog sig ett dopp igår. Telefonen föll på asfalten så den for isär och batteriet plumsade rakt ner i en vattenpöl. Lät det torka några timmar innan jag vågade försöka starta telefonen igen. Den funkade! Ni förstår inte hur glad jag blev :)

Äpple limonad.

Torsdag 13 oktober
Två timmar psykologi. En timme engelska och sen mat. Efter maten skulle vi haft finska men hade istället grupphandledning vilekt gick fort så vi fick sluta tidigare. Vi ska till Heureka fredagen efter höstlovet så det hoppas jag kommer bli riktigt roligt.
Gick till stan med Sara. Hemma har jag typ inte gjort något. Förutom druckit omena limonadi<3 Gudomligt gott.
Har en hel del skolarbete att göra till imorgon som jag snart ska börja med och så borde jag fortsätta med uppredandet av rummet men det får bli senare.
Är i och för sig så sjukt sömnig nu att jag troligtvis just kommer somna.
http://www.kahvitoimistoon.com/files/50135%20ISO%20Limonadi%20Omena%200,5L%5B1%5D_m.jpg



Den lilla lila.


Denna underbara klänning finns på rea hos Gina Tricot. Funderar starkt på att köpa den men jag har ennu inte bestämmt mej för om jag gillar tubtoppar eller inte och har en del. De ser så underliga ut på mej men vem vet, kanske denna skulle passa. Haha nej men önsketänkande.

Cirkelträning.

Onsdag 12 oktober
Börja åtta är ingen höjdare precis. Sen två timmar filosofi innan det var dags för skolfotografering. En timme psykologi, det är typ de enda intressanta och inte speciellt svåra jag har denna period. Efter det håltimme på vilken jag lämnade in ett arbete i konstkursen och sen en sväng till stan med Sara. Köpte ett äpple och lite choklad.
På de följande två finskatimmarna började vi med ny teori vilken jag förvånansvärt nog också försto någorlunda... Skulle jag kunna grundforen på alla ord skulle min finska förbättras rejält. Skulle jag kunna ord över huvud taget skulle det redan vara bra...
Sista två timmarna samhällslära. Men vi fick sluta nästan direkt. Fick ett inlämningsarbete som ska lämnas in på fredagen istället.
Hem en sväng innan jag var med pappa och handlade. Massa gott, mumma^^ Sen hem och äta lite, byta om och kolla på tv en stund innan Sara kom här via efter mej.
Träning i skolan. Först en slö joggingrunda. Jag var rädd att jag inte skulle orka med de andra superidrottarna men det var inget problem alls som tur var eftersom de tog de riktigt lugnt de med.
Sen cirkelträning. Där i slutet började mina magmuskler verkligen säga emot. I och för sej var det så med de flesta musklerna... Men så jobbigt var det faktist inte vilket förvånade mej eftersom jag är totalt otränad... Några joggingturer i somrast men det var det inte mycket med. Min ansiktfärg gick dock från normal till kokad kräfta-röd. Inte roligt men jag blir alltid lätt röd så det finns inte mycket att göra åt det.
Dessutom var det hur roligt som helst. Slipper tyvärr inte dit nästa vecka eftersom jag ju sticker till Sverige över höstlovet och vi åker redan på onsdag kväll.
Nu efteråt känns det bara skönt (imorgon kommer det nog kanske inte kännas lika bra). Känner mej utmattad och glad, trött också och borde redna befinna mej under täcket sött sovandes men riktigt snart ska jag göra det. Har läxor jag borde göra men kollar bara igenom dem snabbt nu och så nån rast ennu så får det duga.
Kort dag har jag imorgon också. Åtta till tolv. Rysligt skönt.

Har bildbrist så tog en gammal och redigerade.

Filosofi är bara en massa svammel i mina öron.

Tisdag 11 oktober
Började tio med en timme filosofi. Så mycket svammel. Kanske att det blir intressant när man kommer mer in i det men just nu är allt bara en tråkig smörja. Sen två timmar psykologi. Vi går igenom känslor och dess påverkan. Det är faktist intressant. Håltimme och sist två timmar engelska. Massa ord att plugga. Fy fasen.
Gick hem och packade det sista innan jag stack till pappa. Väl här började jag reda upp alla saker. Inte jättemycket blev gjort men skrivbordet och nästan hela byrån är uppredd nu i varje fall och en full plastpåse har jag fått slängt.
Resten av kvällen bestod av att se på tv typ, och så lite läxor.

Foto från förra vintern. Försöker intala mej själv att snö och vinter är mysigt.

Grattis Eve!<3

Måndag 10 oktober
När jag vaknade hoppade jag i duschen. Så skönt med lång varm dusch. Så till skolan till elva. Samhällslära två timmar och en timme finska. Rätt enkel gramatik nu till först tack och lov men usch, jag kommer aldrig lyckas lära mej det där språket känns det som...
Satt i konstsalen två timmar och började med en ny teckning. Blev till och med nästan färdig med den. Så gick jag med Sara en sväng till butiken. Sen kom hon till mej en liten stund innan hennes träning började.
Jag borde ju ha städat och massa sen men som vanligt blev det inte mycket av mina planer. True Blood var mer intressant och så gjorde jag läxor. Har jobbiga ämnen den här perioden. Psykologi är intressant men sen förutom det har jag samhällslära, filosofi, engelska och finska. Spåken tycker jag också är intressanta men när jag inte kan lära mej dem känns det bara hopplöst och meningslöst.
Märkte också tidigare att en vän jag inte haft så mycket kontakt med den senaste tiden inte har kvar sin facebook så nu kommer kontakten bli ennu mer begränsad :/ Fan vad jag orkar klaga idag. Men när allting bråkar med mej juh :P
Dröm söta drömmar för nu ska jag sova<3

PS. Stort grattis till Eve!<333

Sötis^^

Fjädrar.

Söndag 9 oktober
Jag vaknade sjukt tidigt efter att ha drömmt värsta underbara drömmen. Låg och drog mej i evigheter medan Api fortfarande sov. Senare åt vi, kollade på tv, lyssnade på musik och snackade. Dessutom kollade vi på Pocahontas. Bra film.
När hon var påväg hem skulle jag till Sara. Tog på mej mängder av kläder för att inte frysa ihjäl om jag skulle köra skoter och gick ner men självklart skulle ju skotern bråka och vägrade starta. Batteriet är förmodligen urladdat. Ringde pappa och han körde dit mej lite senare i varje fall :) Ska sticka till honom här någon dag också. Det vill liksom bara inte bli av.
Katten var också hos Sara och vi hade skitkul. Ute en stund, fotade lite, film, babbel och skratt. Katten stack hem men jag stannade tills Sara stack bort. Var hemma lite över åtta och försökte då kolla en film men det stärvade bara så tröttnade på det.
Nu blir det att sova och imorgon börjar jag först elva. Skönt med sovmorgon nu såhär passligt efter att man inte sovit ordentligt på eviheter.

Pocahontasinspirerad :)

Starka nudlar.

Lördag 8 oktober
Vi vaknade och var sjukt slöa så vi satt bara och nördade. Vid tvåtiden for vi in till stan eftersom Ela skulle bli hämtad där. Hemma igen fixade jag bara med lite saker innan Jenny några timmar senare ringde och vi bestämde att vi skulle träffas i stan en stund senare.
Vi satt och visade att vi nog inte har mycket bättre liv än det. Haha nej men ärligt, 24/7 at the same place? Inte är det riktigt klokt men vad gör väl det :D Så feida Jenny och jag gick och mötte Api som var påväg hit.
Här hemma kollade vi på tv och åt goda nudlar. Rätt starka blev de så det brände i läpparna en stund efteråt men det var inte så farligt. Nördade, babblade och massa. Senare kom Frey (halvbror).
Han stannade skitlänge jag var sömnig som fan så disskusionerna var inte så givande eftersom jag bara fick en massa skrattattacker. Och somnade gjorde vi nog inte innan halvfyra skulle jag tro.

Api<3

Förvånad.

Vi träffade Jenny igår som sagt. Gick runt, gjorde inget vettigt. Träffa massa annat folk också och hade sjukt roligt. Jenny flög ner från en bänk, jag flög bakåt och landa på ryggen senare på kvällen och annat sånt skoj inträffade också. Massa roligt folk i varje fall. Blev förvånad över en dels plötsliga ändring i beteende också. Positivt i och för sej :)
Så stack Jenny hem och jag och Ela gick till ABC. Där hände ennu mindre så efter att Elas "Mr. X" hade anlänt gick vi alla in till stan. Via tågstationen först. (Satt och raderade meddelanden så de skulle få lite privat tid ;) höhö). Så in till stan och runt lite innan vi kom hem runt halv ett. Både störta ner och somnade direkt typ. Efter typ två timmar råkade jag vakna så passade på att gå och tvätta bort utkletat smink innan vi sov gott resten av natten.

Ela och Api här.

Fredag 7 oktober
Första skoldagen på andra perioden är över. Två timmar engelska och så en håltimme på vilken jag gick hem. Här hade vi dock besök av nån arbetare som höll på med våra nybytta fönster så gicck snabbt in på rummet och gömde mej, han var nämligen skrämande. När han hälsade stirra han bara helt kallt utan något ansiksuttryck, creepy.
Efter maten en timme samhällslära följt av en timme finska. Började första finskalektionen med skriftlig studentskrivningsuppgift... Snacka om mjukstart liksom -.-
Sista timmarna skulle vi haft filosofi men läraren var sjuk så vi slapp hem. Gick med Sara till bokhandeln en sväng innan jag kom hem.
Kollade senaste avsnittet av Vampire Daries och för en timme sen kom Ela och Api hit. Strax springer vi ut på stan och träffar Jenny också^^


Ela sysslar med att fota egofoton ;)

You´re only young forever once.

http://www.supamov.net/imgsc/2897/2897_0.jpg


Såg den här filmen tidigare idag. Otroligt bra och realistisk. Den handlar om en kille som vill bli profs inom surfing precis som hans bror har varit. Han och ett gäng kompisar åker på en utflyft till vattnat och en hård våg skadar en av personerna allvarligt och den äldre brodern blir slagen så hårt i huvudet att han drunknar. Det för de två andra bröderna närmare varann.
Dessutom är skådespelarna heta.
http://www.hungergamestrilogy.net/wp-content/uploads/2011/03/Lachlan-Buchanan-as-Peeta.jpghttp://hardlymagazine.com/fall_winter2010/images/boy/ben.jpg

Happy face.

Stack ut med Jenny. Vi gick omkring lite, såg folk med underliga miner, skrattade åt allt och inget och hade allmänt roligt. Sen blev det så kallt så vi stack hem. Nu har jag kollat vidare på True Blood och snackat med vänner.
Dessutom har jag fått veta anledningen till att en är arg på mej, han tror jag ljugit... men det har jag inte, inte medvetet i varje fall, jag hatar ju lögner liksom... Och jag skulle bara vilja veta vad den lögnen då skulle gälla men när det inte går att berätta så får jag väl bara gissa då men det är onöjligt för jag har ite den blekaste aningen. Så är det ju inte kul om folk tror att jag ljuger heller :/
Förutom det har det varit en riktigt bra dag och imorgon får jag träffa Ela så då då blir det nog minst lika bra. Skönt att provveckan är slut också men inte hjälper det, endå måste jag till skolan klockan åtta imorgon.
Har haft fullt upp i en vecka och börjar bli rätt trött å nu ennu helgen fullproppad... Fattar inte hur jag ska orka.. Kul är det ju men sen kommer jag behöva sova ett dygn minst innan jag fylls av energi igen, haha :)


Planer.


Provveckan är över.

Torsdag 6 oktober
Vaknade klockan fem imorse av att jag typ inte kunde svälja... mysigt. Men efter lite vatten och en halstablett kunde jag somna om igen. Så var det bara attt tvinga upp sej igen och sticka till skolan för att skriva matematikprovet. Gick bättre än jag trodde i varje fall. Så fick vi ut modersmålsprovet. Fick 8+ hoppas hon höjer till en nia i kursen, då skulle jag bli överlycklig men sån tur har jag antagligen inte men hoppas gör jag endå.
Åt köttfärsbiffar och satt och snackade skit med Ela och Jenny på matrasten. Sen hade läraren hunnit rätta våra matematikprov så vi fick dem och gick genom. Där var en uppgift som jag var den enda med fulla poäng på, hihi, å andra sidan var det den enda jag hade fulla poäng på också så det var ju lite sådär men fick endå 7 så det är helt okej. Riktigt nöjd är jag inte men det blev bättre än förväntat så det duger :)
Så kom jag hem och har inte gjort så mycket. Senare ikväll blir det dejt med Jenny också<3


Proveckan är över vilket är väldigt skönt och resultaten är helt okej.
Psykologi 9
Mordersål 8+
Religionskursen 8
Biologi 8-
Matematik 7


Blodsugare.

Onsdag 5 oktober
Stack till skolan och skrev modersmålsprov, gick helt bra nog. Så en timme ledigt innan vi fick ut arbetena i religion. Fick 8:a i den kursen. Helt nöjd. Själv arbetet gick bra men det var det att jag inte sa lika mycket under lektionerna som drog ner på det. Jag vet ju vad jag tycker liksom men hittar aldrig på något vettigt argument så då tycker jag det är bättre att vara tyst. Men är endå sur för nu behövde man 12 av 18 poäng för att vara godkännd men om vi skulle skrivit prov skulle man varit godkännd bara man hade haft 6 poäng av 18 så skalan var mycket strängare.
Hem en stund. Försökte föra en diskusion men togs inte på allvar så det sket sej. Jävlar vad mogna vissa är x)
Gick till butiken och köpte bröd, cola och fil, fin inköpslista. Hem igen. Kvällen bestod sen av True Blood, matematikprovsläsande och snackande med söta vänner.

Vampire! (Snabbt redigeringsförsök på hämsk bild med dålig kvalitet...)

Eve och Api.

Tisdag 4 oktober
Gick till skolan imorse till tio. Förberädande till modersmål. Tråkigt. Det är rätt mycke olika saker vi ska kunna men typ inget att läsa. Det är ju skönt men mycke svårare än om det skulle finnas mer att läsa. Matrasten gick åt till att äta något underligt som de kallade spenat-grynost knappar... Men rätt gott var det faktist, snacka med Ela, Jenny, Robin och såna.
Sen fick vi äntligen ut psykologiproven. Fick en 9:a så jag är faktist riktigt nöjd! :)
Så hem. Sara var med men stack nästan direkt. Jag läste lite på modersmål och kollade True Blood. Sen ringde Eve så stack och träffade henne och Api. Ela också enda tills hennes buss for. En Apis kaveri hängde också med en stund.
Vid sextiden var jag hemma igen och har nu läst klart på modersmåls provet, kollat lite mer True Blood och snackat med folk men ska precis sova.
Imorgon blir det matematik pluggas... Fy fan...
Dröm söta drömmar<3


Himmlen har varit helt underbar nu en del morgnar.

Psykologin skriven, nu två prov kvar.

Måndag 3 oktober
Till skolan klockan åtta och skrev psykologiprovet, gick någorlunda bra tror jag. Så slutade jag men väntade och for sen och äta med Sara och de andra. Babblade lite med Jenny och Ela och så sökte jag min rock. Hittade den inte och det ösregnade så jag satt mej vid datorn en stund. Sökte igen efter rocken och hittade den till och med. Haha, det hängde två rockar ovanpå den så var lite svårt. Kom hemtraskande i regnet och började kolla på True Blood. Inget jämnfört med Vampire Diaries men bra endå.
Så läste jag lite på modersmål som jag skriver prov i på onsdagen. Morgondagen och onsdagen kommer båda gå åt till provläsning men det är inte så mycket modersmål så ska försöka hinna träffa Eve en stund också.
Var nyss i duschen men nu blir det sova. Börjar tio imorgon så det är skönt.
Dröm söta drömmar<3

Lite smörgåstårta som blev kvar från lördagen gluffsade jag också i mej. Mumms, mamma kan^^

ᶫᵒᵛᵉᵧₒᵤ

Den är som om en del vänner ibland försöker dra ner en och försöker såra. Förstår värkligen inte meningen med det. Så onödigt. Och nej det känns inte kul det kan jag inte säga men men ska inte ta åt sej. Den går över rätt fort endå så :) Tilliten och respekten tar stryk men det får man leva med.
Riktiga vänner är en bristvara men lycklitvis har jag vänner jag alltid kan lita på i alla lägen, de finns tre stycker som aldrig skulle svika, aldrig med avsikt såra och de finns alltid här för mej (de vet också om att jag alltid finns här för dem hoppas jag). Det är jag otroligt tacksam för<3



Psykologipluggas.

Söndag 2 oktober
Stort grattis till bästa pappa som fyller år idag!<3
Vaknade tidigt idag trots att jag gick och sova så sent. Kopplade datorn till ljudsystemet i vardagsrummet och satt och lyssnade på sjukt bra musik hela morgonen och halva dagen också för den delen. Åt överbliven smörgåstårta, Veka kom hon också och senare mamma. Hemma har jag läst det sista till psykologin, snackat med folk och lite sånt allmänt. Nu är det sovdags och jag är skitsömnig så det blir nog snart att krypa upp under täcket.

Trodde jag skulle få modersmålsboken fixad imorgon (prov på onsdagen) men det gick inte men tur nog var Sara villig att låna den till mej imorgon så får läsa då :)


Vi hade även ett träd upplyst. Skitdålig bild men det var fint i verkligheten.

Slarvig städning.

Lördag 1 oktober
Gårdagen fortsatte i varje fall med att jag städade rummet efter att vi kommit hit. Men blev mest att plocka undan och slänga in massa i lådor och skåp (A). Borde verkligen gå igenom allt noga och slänga det jag inte behöver. Jag är tyvärr bara inte så bra på att slänga saker, tänker att jaja men kanske det kan vara kul någon gång och att men det finns ju plats liksom. Torkade sen en massa damm och dammsugade innan det fick vara bra. Gjorde att grattiskort och hoppade snabbt i duschen. Mamma var hem ett varv men kom sen tillbaka. Vi började duka upp allt och fixa innan alla började komma dit.
Veka hade talat med Karis Mannskör också så de kom hit och sjöng. Lite trångt blev det när alla skulle ha kaffe, fanns knappt sittplatser men det löste sig.
Sen satt jag här med en masa fulla människor.. voivoi :D Inte hade de något gott att dricka heller. Eller salmiaklikören eller vad det var, salmiak i varje fall, var skitgod, resten var inge vidare.
Men gud vad Veka orkar göra allt så mycket mer invecklat än det är. Och så lättstött...
Efter hand stack allt fler och själv for jag och sova lite före fyra.


Dålig kvalitet, ful korg, underlig outfit och smuttsig spegel resulterade i denna bilden :D

Ska städa.

Tumblr_lscgsajaqf1qife8bo1_500_large
Första Oktober idag då. Pappa ska firas så om nån timme åker vi säkert dit. Måste städa rummet där också, så råddigt och en massa damm. Men mamma jobbade natt så hon steg just upp. Nu ska kakorna fixas någorlunda klara ennu innan vi åker.
Tidigare kollade jag lite på True Blood och mummsade glass.
Vi hörs<3

Häng med Sara och Jenny.

Fredag 30 september
Kom hem och läste det sista i psykologiboken. Bara häftet kvar då. Så var vi en sväng till pappa. Han fyller på söndagen så det ska firas imorgon. Mamma hade bakat lite som vi förde dit. Fören vi for hem var vi till en skobutik och jag köpte nya skor. De har lite för hög klack så är lite rädd att jag inte ska klara att gå i dem... Hemma igen stressade jag runt och gjorde mej klar. När Sara knackade på var jag i full gång med att rusa okring och söka efter min telefon. Vi åkte iväg till Ekenäs. Körde runt en massa varv och gick sen och kollade på den delen av konventen de hade där... Vi var de enda där typ så det kändes ju lite udda men helt kul var det. Så gick vi omkring i Ekenäs. Såg nån en vinglande skata så var det jag, pöhö. Sara hade kameran med så vi tog lite bilder och så gick vi till butiken innan vi blev hämtade igen. Direkt till ABC och träffa Jenny. Satt ute en stund först. Elin och hennes pojkvän var också dit en sväng.
Åt franskisar<3
Samtal om det mesta hade vi och så satt vi ute ennu en stund. Mina fötter började säga ifrån på allvar eftersom de ju inte är vidare vana vid att använda klackar och det var kanske inte så smart att ha dem flera timmar i sträck första gången men jaja får bara stå ut, fötterna vänjer väl sej med tiden nog också :)
Men det var tråkigt där sen så vi bestämmde att vi skulle gå in till stan. Tack och lov var söta lilla Jenny vänlig nog att byta skor med mej en stund<3 Vi fick sen dessutom skjuts mer än halva vägen och såfort vi kom till stan skyndade jag hem för att byta till tossor! Mycket bekvämare. Sara åkte hem medan jag och Jenny tog ennu en sväng genom stan innan hon också stack hem.
Här har jag nu kollat andra och tredje avsnittet av Vampire Diaries. Verkar som jag har fastnat igen men de har inte ennu kommit flera episoder så det är bara att vänta. Det är så otroligt bra!


Den här var med i en av episoderna<3

Dröm söta drömmar<3

RSS 2.0