Dagens låt.

You could be my hero.

Oregano och paprika i omelett - fiasko.

Onsdag 30 november
Första dagen på ny period. Skulle lägga till en kurs för denna period men studiehandlädaren var upptagen så jag kom hem. Det var ett misstag efter som matematiken gick då, alltså den jag skulle lägga till så nu missade jag två timmar. Men det fick jag veta först nu ikväll. Kursen går nämligen inte de tider i läseordningen jag trodde så det visade sej att jag kommer börja först elva på tisdagar denna period och så tio på osndagar så det kändes ju bra.
Hemma kollade jag Yogi Bear. Rolig och söt film.
Halv sex iväg på cirkelträning. Gick bättre än förra gången och kändes som vanligt riktit skönt efteråt. Kom hem, hoppade i duschen och gjorde en äcklig omelett. Oregano och paprika är ingen hit tillsammans. Smakade snusk. Här kom mina dåliga matkunskaper fram igen. Men kom över det misslyckandet och snackat fina minnen med Ela istället<3 :D
Så har jag fått artikel och bilder till skoltidningen skickade också så lite skolarbete har jag fått gjort.
Bestämde mej för att kolla filmen Fighter men kom fram till att det får bli en annan dag. Skulle sitta uppe så sent annars och det skulle jag ångra imorgonbitti.
Dröm söta drömmar<3


I want.

http://madeinjapan.nu/images/2011/g1_175979632.jpg

Sjukt snyggt! Och den tjocka ringen är urcool<3

Dagens låt.

It's the boy you never told I like you
It's the girl you let get away
It's the one you saw that day on the train
But you freeked out and walked away
It's the plane you wanna catch to Vegas
Things you swear you'll do before you die
It's the city of love that waits for you
But you're too damn scared to fly

Supé nästa fredag.

På fredagen är det självstädnighetssupé i skolan på kvällen så då ska vi dit och äta gott och ha kul. Ska bland annat med sötnosen jag hängde med idag. Såhär söt var hon dag.

<3
Men nu ska sluta snacka skit med folk och krypa under täcket. Imorgon börjar ny dag och ny period. Får börja först tio vilket är skönt. Dröm söta drömmar<3

Finskaprov skrivet.

Gårdgen gick åt till att göra allt och inget bara för att slippa läsa finska. Men läste lite nu och då med lite för många pauser. Mot kvällen däremot tog jag tag i mej själv och råläste och lärde mej till och med en del. Både ord och att förstå lite av infinitiverna.

Tisdag 29 november
Imorse gick jag till skolan efter för lite sömn och skev finskaprovet. Vissa uppgifter gick bättre än väntat andra vet jag inte men tror fortfarande att jag blir underkänd så det är bara att förbereda sej på omtentamen. När det var skrivet var provveckan över och imorgon börjar ny period. Börjar åtta alla dagar utom onsdag vilket jag inte ser fram emot men med jullov och allt annat på kommande ska jag nog klara det.
Hängde med Sara hela dagen sen. Efter provet var vi till stan ett varv men for sen tillbaka till skolan till maten eftersom Ela igår frågade om jag kommer med henne och äta men hon stack till stan och köpa mandariner (?:P) så det blev inget.
Sara kom hit, vi kollade på 50 First Dates, underbar pingvin men för övrigt var filmen inte jättebra. Helt okej tidsfördriv i och för sej. Hon stack sen hem eftersom hon skulle på träning men efter träningen mötte jag upp henne igen och snackade lite och tänkte sticka till stan och träffa Jenny direkt efteråt eftersom hon frågade mej tidgare idag. Ringde henne och fick reda på att hon inte alls var påväg sen heller så jag kom hem och kollade Role Models istället. Underlig men rolig film.


Finska är inte min starka sida...

Finska, finska och finska. Kommer bli underkännd i provet. Helt klart. Får helt enkelt ta det på ontentamen sen. Fy fan.
Nu ska jag sova. Gonatt!

Soulja Boy


Jag älskar hans tatueringar, speciellt kinesiska tecknena under ögat. Helt underbara, så snyggt!

Nu är det städat i varje fall.

Städat är det men pluggandet kan jag inte säga att det blev mycket av. Bläddrade igenom en gång ungefär. Fy skäms. Får tillbringa hela morgondagen tillsammans med finska istället. Kul kommer det inte att bli men helt klart nödvändligt. Istället kollade jag filmen No Strings Attached som var riktigt bra. Och lite sånt. Slöat bara.
Dröm söta drömmar<3
.

Dagens låt.

I miss those blue eyes
how you kissed me at night
i miss the way we sleep
like there's no sunrise
like the taste of your smile
i miss the way we breathe

but i never told you
what i should have said
no i never told you
i just held it in
and now i miss everything
about you

Ingen snöstorm precis.

Jag ska plugga finska och städa idag. Det är i varje fall planerana. Så nu lyssnar jag på julsånger och ska börja reda upp här. Alla kläder ligger som vanligt i en hög.
På tal om julsånger så tycker jag inte att det känns som att julen snart är här. Ingen snö juh. Istället regnar det alla dagar. Storm är vad man ser när man ser ut genom fönstret men det är ingen snöstorm utan mer en "regnstorm". Och kallt är det inte heller vilket ju inte är något att klaga på men det känns konstgt. En dag den här veckan när jag cyklade till skolan åtta på morgonen var det 8 plusgrade... Jag börjar nästan längta efter snön redan.


Dagens låt.

Sådär passligt på lilla jul. Och lite söt är han ju, det kan man inte förneka :)


Too loud?

Lördag 26 november
Bakade kex tidigare. Dom blev sjukt luftiga så det smakade inte så mycket men goda endå. Så på kvällen ringde Jenny så gick till stan med henne och Sara (hennes kompis). Sara stack och jag gick med hem till Jenny en stund. Satt vid dator och kollade på My little pony klipp (?!), snackade och lyssnade på musik^^
Började kolla Like Crazy igen men den stärvade precis som förra gången jag försökte och verkar konstig som fan så orkade inte se den.
Glad lilla jul föresten!<3


Helt underbar<3


Helt slutkörd.

Fredag 25 november.
Så har det varit dött här igen då. Men har inte haft något att skriva. Bara läst på prov och suttit framför tv:n ungefär. Onsdagen var det cirkelträning också så det var rolig omväxling. Igår läste jag alldeles för lite på engelskaprovet så det gick inte jättebra imorse men endå bättre än vad jag förväntat mej. Nu får vi bara vänta och se vad vitsordet blir. Engelska brukar betyda runt en sexa så det är dit jag siktar denna gång också. Språk är verkligen inte min starka sida och på tisdagen blir det sista provet. Finskaprov. Det känns lönlöst att ens försöka men jag ska försöka jobba upp motivationen, ta mig i kragen och plugga så kanske, kanske, kanske jag klarar det.
Har hängt med Ela nu hela dagen. Julgatans öppning, häng på stan, babbla och sånt vanligt.
Nu snackar jag med Jenny men funderar på att krypa under täcket. Vill egentligen kolla någon film men mina ögon far fast. Är helt slutkörd efter alla prov.
Dröm söta drömmar<3

Ni ska få två supersöta bilder på mina två supersöta kusiner också.

(Tagna på lördagen.)


Bio!

Det har varit dött här nu några dagar så förlåt för det men har inte orkat och hunnit. På lördagen var det nog bara för att jag inte orkade för tid hade jag. Det enda jag gjorde var att jogga en liten stund men mitt knä har något fel just nu så det blev inte långt. Annars satt jag bara och såg på massa onödigt på tv:n typ. Läste även några sidor samhällslära inför måndagens prov.
Söndagen gick sen åt till att hetsläsa allt det övriga till provet. Började läsa när jag vaknade och förutom några korta pauser och sen typ tre timmars uppehåll då vi åkte och firade Robin pluggade jag. Fick nästan allt läst så jag bara hade några sidor i häftet kvar vilka jag läste imorse... Fin studieteknik men tror det gick helt okej endå.
Så till skolan och skriva provet. Åtminstone två av tre frågor gick någorlunda bra. Den sista blev en hel del bullshit men hoppas det duger. En timme finska där vi inte övade på det jag har enorma problem med utan det jag nästan lyckats lära mej... Ironiskt. Träffade Nette och sen Tony. Han var elak som vanligt och stack sen hem och spela. Nörd...
Vi gick omkring på stan med Eve, Ela, Api och Ellen. Manda kom också lite senare. Så gick jag och Eve hem hit tills Breaking Dawn Part 1 började klockan sju. Sjukt sevärd film! Edward var som vanligt himla dramatiska men det gjorde inget. Riktit bra.
Nu är jag sjukt sömnig och ska ta mej under täcket. Tillräkligt med sömn för en gångs skull skulle ju inte sitta helt fel^^
Dröm söta drömmar<3
http://www.filmparadiset.se/wp-content/gallery/posters/the-twilight-saga-breaking-dawn-part-1-poster.jpg

Får inte trådlöst nätverk att fungera.

Fredag 18 november
Lektionerna efter håltimmen bestod av samhällslära, finska och sist två timmar filosofi. Kom hem en stund men han inte vara här länge innan mamma ringde och skulle ha mig med till Tekniset och köpa en WeBee(?). Det fungerar som så att man har en mokkula (usb-modem) och lägger in den i den här grejen och så ska den sända ut trådlöst nätverk. Efter mycket problem fick vi det fixat och kom hem, men fick det inte att fungera och har fortfarande inte fått.
Stack ut och jogga istället. Det är så skönt för man känner verkligen att man orkar bättre för varje gång. Speciellt såhär i början är förändringen stor.
Sen kollade jag det sista av serien Flight 29 Down som jag inte sett och sen filmen som är avslutningen på den. Jag tycker det var riktigt bra förutom att man aldrig fick se hur det sen var för dem att komma hem igen.
Borde pluggat samhällslära men det har jag inte gjort alls... Får försöka koncentrera men mer på pluggande imorgon eftersom vi på fredagen ska iväg och fira bästaste kusin :)
Nu blir det att sova. Dröm söta drömmar<3

Vissa dagar är himlen så vacker!

Grattis Robin!<3

Har endast vart i skolan två timmar men känns som det gått betydligt fler. Nu på håltimmen efteråt kom jag hem en stund och gjorde inget. Ska strax iväg till skolan igen för att äta med Ela :)

Min fina kusin fyller föresten 17 år idag! Stort grattis till honom<3

Fantastiska framträdanden.

Torsdag 17 november
En timme psykologi klockan åtta var den enda riktiga lektionen idag. Efter det var Kaj Kunnas på besök så några intervjuade honom lite. Det hela skedde till störst del på finska och jag är otroligt överraskad över att jag förstod så gott som allt han sa. Så berättade han om lite roliga incidenter han varit med om. Det var riktigt intressant att lyssna på.
Så hade vi ingen finskatimme så jag skulle gå och prata med studiehandledaren. Väntade först i en halvtimme ungefär och inte längre och sen fick jag studentskrivningsanmälan utprintad men den skulle hon ennu godkänna den samt att jag skulle snacka om lite andra saker så var tvungen att vänta minst en kvart till. Så efter allt väntas fick jag äntligen snackat med henne och stack till stan med Nette. Vi kom hit sen och jag fixade läxor medan hon ritade.
När jag var klar gick vi in till stan igen en stund innan Nette gick hem en sväng för att förberäda sig för Karis Music Show som var ikväll. Hon kom hit och vi mötte upp Sara, Eve m.fl i skolan. Shown var värd att se och innehöll många fantastiska framträdanden. Många som överraskade och andra som var lika bra som alltid förut. Tonja, Apis kaveri, "buksjöng" och det lät för gulligt. Det att hon inte kunde hålla sej för skratt gjorde det hela ennu bättre. Oscar sjöng som vanligt helt rysligt bra och gymnasietjejernas dansuppvisning ägde :D
Nu när jag kom hem gjorde jag en finskaläxa som jag nästan förstod lite av (!!) och skrev en engelskauppsats. Ska sluta skriva nu och gå och tvätta ansiktet och tänderna för jag är trött och vill sova NU. Dröm söta drömmar<3

Teckningen Nette ritade. Dock inte färdig tror jag. Därav det förra inlägget också :D Sjukt fint.

Just nu.

Nette är här och hon sitter och ritar nakna tjejer till mej.

Beastly.

Kollade filmen Beastly ikväll. Totalt sevärd film! Har ni inte sett den tidigare rekomenderar jag den starkt och även fast ni sett den tror jag den är värd att se igen. Bästa filmen på väldigt länge, helt otrolig. Se den!
Kyle är en snygg, populär kille som inte bryr sej om andra. En häxa förtrollar honom och tar det vackra utsida ifrån honom och sen ska han söka kärlek bara med hjälp av insidan för att bryta förtrollningen. Kan vara svårt för någon som alltid har sluppit långt med hjälp av utseende. Är lite fascinerad av hur han ser ut när man ska föreställa ful också. Tycker inte han är särskillt ful och det är så fint med den där texten i stället för ögonbryn och allt.
http://cdn.koimoi.com/wp-content/new-galleries/2011/05/Beastly-Review.jpghttp://sofieholstein.blogg.se/images/2011/beastly-2_162477011.jpg

Finskakursen.

Före finskatimmen hade jag inget hopp över huvud taget på att klara finskaprovet. Var övertygad om att jag skulle få precis exakt noll poäng men nu när vi repeterade en del börjar jag se att det faktist finns en liten chans att jag skulle bli godkännd. Chansen är inte stor men den finns och jag hoppas verkligen men oavsett så får jag flera poäng än jag trott. Och jag vet att jag har möjlighet att klara denna kurs även fast det är först sen på omtenten så jag känner mej mycket lugnare nu.

Behöver bara plugga lite extra.


Inte hundens som gör fel utan ägaren.

Hittade en "berättelse" på facebook. Jag tycker den var ganska rörande.

Jag dog idag. Du tröttnade på mig. Jag är i en svart plastpåse i en diponi nu. Nån annan valp kommer att få mitt knappt använda koppel. Mitt halsband var smuttsigt och för litet, men du tog det innan du skickade mig till Regnbågsbron. Skulle jag fortfarande vara hemma om jag inte hade tuggat på din sko? Jag visste inte vad det var, men det var skinn, luktade ju gott! Jag visste inte... Jag ville bara leka och det kliade i min mun. Du glömde köpa valpleksaker. Skulle jag fortfarande vara hemma om jag hade varit rumsren? Du gnuggade min nos i mina misslyckanden, det gjorde bara att jag skämdes och blev förvirrad, jag förstod inte vad jag gjort för fel. Varför läste du inte böcker eller frågade en lärare i lydnad som kunde ha lärt dig hur du skulle lära mig att gå till dörren. Skulle jag fortfarande vara hemma om jag inte hade fört loppor in i huset? Utan loppmedicin kunde jag inte få bort dem från mig. Du lämnade mig på gården i flera dagar, det var så jag fick dom. Skulle jag fortfarande vara hemma om jag inte hade skällt? Jag ville bara säga, "jag är rädd, jag är ensam, jag är här, jag är här! Jag vill vara din bästa vän". Skulle jag fortfarande vara hemma om jag hade gjort dig lycklig? Du slog mig, varför lärde du dig inte att få mig lydig? Skulle jag fortfarande vara hemma om du hade tagit sig tid att ta hand om mig och uppfostra mig? Du har inte brytt dig om mig sen efter första veckan eller så, men jag tillbringade all min tid väntandes på att du skulle älska mig.Jag dog idag. Jag var din valp, jag älskade dig av hela mitt hjärta med hela min lilla kropp...


Man skulle vidarebefoga för att visa att man vill ha slut på all djurmisshandel och älskar djur så då gjorde jag det. Det är fruktansvärt hur man kan skada ett oskyldig, hjälplöst litet djur. Ofattbart.
Men det var inte den egentliga anlädningen till att jag kopierade den utan jag tycker den är ett perfekt exempel på
hur hundägaren gör fel men skyller på hunden. Man måste lära en hund saker som att bli rumsren, den kan inte själv förstå det och ibland kan det ta tid. Man kan inte beskylla hunden för att den inte förstår. Det beror dessutom oftast på att ägaren inte lär den på rätt vis.
Och allt snack om att förbjuda vissa hundraser eftersom de anses vara aggresiva.. Och det kan väl ligga något i det så mycket som vi manipulerar raserna nu för tiden och avlar fram precis det vi vill ha så kan väl en de raser få mer aggresiva anlag men samtidigt så beror det endå mest på ägaren och hur hunden fostras och behandlas. Vissa människor klarar inte av vissa raser så långt kan jag hålla med det betyder inte att det är en aggresiv hund från börja. Enligt mig är det nästan aldrig hunden som gör fel utan ägaren. Klarar man inte av hunden ska man inte ha den helt enkelt.
En hund behöver någon som klarar av att ta hand om den så ska du skaffa hund - lär dej hur den ska hanteras först. För hundens skull!
http://www.high-range.com/images/Lillet/2009%2002%2008_0886.jpghttp://dogs.bsl-sbt.com/imagefiles/dogsimages/parsonrussellterrier_grass.jpg
Min drömvovvsing<3

Delena?

Onsdag 16 november
Vissa morgnar känns dett verkligen bara som att man inte orkar stiga upp och idag var en sådan. Klarade endå till sist att dra mej upp och iväg till skolan. Hade två timmar filosofi där vi bara diskuterade så det var skön start på morgonen. Så ska kurtorn i skolan ha samtal med alla i gymnasiet och 9.45 idag var det min tur. Hon snackade om studieteknik och sådant och jag vet att jag pluggar för lite men det bara är så. Borde väl försöka ändra på det men det blir liksom aldrig av.
Eftermaten hade vi studiehandledning. Snackade om nästa period och lite sånt. Måste komma ihåg att anmäla mej till studieskrivningarna!
Två timmar finska då vi repeterade till provet. Samhällslära hade vi bara en timme. Det känns som at vi aldrig har det eftersom en massa timmar ställs in hela tiden. Och provet ser jag verkligen inte fram emot. Det är en massa att läsa.
Gick runt på stan med Sara. Köpte choklad och träffade på Api så snackade lite med henne och så kom vi hem hit.
Sara stack och jag fick veta att Nette inte hade tid att ses idag så kollade senaste avsnittet av Vampire Diaries. Sjukt bra och längtar så efter nästa avsnitt.
Tumblr_luhknpkh0e1r3pcs4o1_500_largeTumblr_lujx9vihge1qi94zeo1_500_large
Elena + Damon = Sant snart?

Ont knä...

Kollade lite på Made där en kille jobbade hårt för att bli fotbollsspelare. Att se honom springa och styrketräna och en massa gjorde att min motivation minst fördubblades så var tvungen att sticka och springa trots mörkret och kylan. Cirka en halvtimme idag igen. Skönt var det och ennu skönare när man var hemma igen men nu har knät börja värka... Efter en skön dusch blev jag fast framför mtv. Åt vaniljglass med banan så snart är väl magen sjuk också men det är värt det.
Sitter och snackar med Nette nu men ska strax sova. Bara bläddra igenom lite läxor först.
Dröm söta drömmar<3

Fick äta prinsess russin idag eftersom Sara var urgullig och delade med sej. Tack ;)<3

Morgon utan stress.

Tisdag 15 novenber
De bankade och höll på någonstans i huset så vaknade tidigt. Men skönt att ta det lugnt på morgonen ibland också. Började tio. En timme filosofi med en vikarie. Vet inte om det var för att jag sovit ordentligt för en gångs skull eller om var hans sätt att undervisa men jag hade verkligen motivation och ork att lyssna ordentligt.
På psykologin lyssnade vi på presentationer. En berättade hur man får en relation till en häst och även fasten jag aldrig varit särskillt intresserad av hästar var det endå riktit intressant.
På håltimmen limmade vi ihop och lämnade in tecka arbetet så nu ska jag börja med en ny kurs. Cyklade till butiken med Sara en snabb sväng innan hon stack hem. Kom då tillbaka till skolan. Hade två timmar engelska och kom hem.
Hade motivation till att sticka och springa men nu är det mörkt så tror inte det blir något med det.

Hittade den här när jag surfade runt på lite bloggar. Så bra!

Hans mage.

Tumblr_lt2wc2nyga1r178uao1_500_large

Hans mage. Hans tatuering. Hans hår. Hans hans. Hans byxor. Hans ställning. Något med denna bild gör att blicken fastnar. Den är vacker. Otroligt lyckat foto.

Ångrade mej inte i dörröppningen.

Måndag 14 november
Drog mej upp i god tid imorse. Hade två timmar samhällslära och jag förstår inte hur jag ska plara provet nästa vecka. Så en timme finska. Gick bara igenom läxan ungefär. Så gick jag och fixade lite på teckaarbetetn och det ska bara limmas nu så är det färdigt sen. Studentskrivningsinfo kort där emellan men fortsatte sen rita så nu har jag mer timmar än jag behöver :)
Sara skulle på träning till sportplan efteråt så följde henne så kom jag hem och bytte om till springkläder och denna gång orkade jag mej faktist ut istället för att som sist ångre mej i dörröppningen.
Sprang en halvtimme men redan efter tio minuter tog batteriet i mp3:an slut. Det kändes surt kan jag säga...
Kom hem och fick brottom att sticka till butiken med Nette innan jag sen kom hem och städade och sen äntligen i duschen. Skönt!
Så snackade jag på skype och funderar på att göra en ny blogg... Denna är så gammal och jag skriver mycket mer detaljerat än jag skulle vilja. I så fall skulle jag behålla den här men i den andra skriva kortare och mer fokusera på enskilda saker istället för att ta lite av allt som här. Får se hur det blir.
Nu babblar jag lite själdiciplin och annat intressant med Robin men ska precis plugga lite engelskaord några minuter och sen sova gott och länge.

Save me from the ones that haunt me in the night.

Tell me that you need me 'cause I love you so much.
Tell me that you love me 'cause I need you so much.
Tell me that you need me 'cause I love you so much.
Say you'll never leave me 'cause I need you so much.

Don't go, I can't do this on my own.

Don't go, I can't do this on my own.
Save me from the ones that haunt me in the night.
I can't live with myself, so stay with me tonight.
Don't go, I can't do this on my own.
Don't go.
Save me from the ones that haunt me in the night.
I can't live with myself, so stay with me tonight.
Don't go.


Nette tipsade om denna låt med helt underbara ord. Nu ska jag sova i varje fall. Klockan har hunnit bli alldeles för mycket redan. Dröm söta drömmar<3

Glad farsdag<3

Söndag 13 november
Glad farsdag! Sov länge innan jag började baka. Gjorde kokosrutor och senare kom mofa över och äta middag. Kycklinggryta med ris. Mumms. Runt sextiden åkte vi till pappa men stannade bara nån timme. Nu har jag skypat med Nette och snackat skit med Tony. Annars idag har jag typ bara kollat på vad än som kom på MTV. Mest 16 and Pragnent. Tror det är en av de första gångerna jag sett som det inte har varit pojkvännen som har varit helt idiotisk och ansvarslös eftersom det verkar som de alltid tar upp just det utan denna gång var det 16-åringens mamma...

Att resa runt med en cirkus.

Lördag 12 november
Sjukt slö dag. Gjorde så gott som ingenting. Kollade lite Flight 29 Down och även filmen Water for Elephants. Hade höga förväntlingar på filmen och den levde riktit bra upp till dem. Älskar tanken att få resa runt med en cirkus. Som en stor familj och massa djur dessutom. Och att de sen med alla erfarenheter skaffade sej ett nytt, mera "normalt" liv efter det.
Så kom jag på att jag borde baka inför farsdagen men sköt upp det och gjorde bara snabbt chokladbollar. Det var ungefär allt. Annars kollade jag bara på massa random som kom på MTV.
Blev bjuden på fest till Ekenäs också av sötaste kusin men han ringde liksom fem över sju och sa att jag sku komma med tåget som far tio över. Självklart att jag hinner det då... Nej men får sticka med någon annan gång :)

http://2.bp.blogspot.com/-6Zz-3BKOr0s/Tcg8JfvzrHI/AAAAAAAAC38/aZmRr4hqIUk/s640/water-for-elephants-movie-poster_143097117.jpg


Teater och fest.

Fredag 11 november
11.11.11 idag då. Efter två timmar engelska hade jag en håltimme. Ritade klart teckningen och tror jag har kursen färdig nu också. Efter maten en timme samhällslära och på finskan fick vi gå och se en teater "svårast är det med dom värdelösa". Lite konstig men helt okej. Lätt bättre än finska i varje fall. Filosofiläraren var inte i skolan så vi fick göra ett litet grupparbete och sen gå hem så vi slutade typ en timme tidigare.
Sara följde med en stund innan hon skulle på träning. Jag fixade lite här hemma och gjorde mej klar och så ungefär halv åtta åkte vi till Sara. Var där en liten stund innan vi åkte iväg till Tenala på tackfesten nybörjarna i vår skola ordnade. Det var tyvärr inte jättemycket folk men feelisen var endå bra den senare hälften och självklart som bäst precis före det var slut. Hemma runt två-tiden. När han stod där inne med feelisen på topp kände jag inte mig sömnig men såfort jag kom hem var jag sjukt trött och somnade nästan direkt.
http://blauefrau.com/wp-content/uploads/2011/05/poster.jpg

I’ll be here, by your side.

Träffade Nette. Vi gick omkring lite men landade sen i Masa på bänken där och snackade om allt mellan himmel och jord. Så säger Nette plötsligt "Undrar om Tony ennu e i stan" och några minuter senare kommer han gående. När man talar om trollen... Hängde med honom lite innan jag följde Nette hem. Blev motion för dagen eftersom jag tänkt ta en joggingtur tidigare men ångrade mej och lade mej och sova istället så det passade ju fint. Och att sen gå hem i mörkret med musiken dunkandes i öronen var så skönt. Man känner sej så fri helt enkelt.
Kom hem och snackade med  Nette på skype och lite andra på msn. Jenny ringde plötsligt och sa att hon stod nere på gården så gick ner och snackade med henne en stund. Riktitgt roligt speciellt med tanke på att det är länge sen vi verkligen snackade på riktit. Hon gick hem och jag fortsatte snacka med Nette.
Senare har jag mest snackat med en massa folk. Fan vad livet inte vill sammarbeta med vissa. Så många som mår dåligt, man vill hjälpa men vet inte hur. Ni ska veta att ja bryr mej i varje fall!<3
Nu ska jag sova och imorgon blir det skoldag som avslutas med teater och sen fest på kvällen. Kommer bli sjukt roligt! :)

I’ll be here, by your side
No more fears, no more crying
But if you walk away
I know I’ll fade
Cause there is nobody else

It’s gotta be youu

Only you
It’s gotta be youu
Only you

Nette tipsade om denna. Har gått på repeat hela kvällen<3

Fotoarbete.

Torsdag 10 november
Tvingade upp mej själv lite över sju och stack sen till skolan för två timmar psykologi. Hade men presentation och lyssnade på några andras den första timmen och den andra snackade vi om kreativitet. Så en timme engelska innan jag slutade. Gick och ritade i två timmar så är snart färdig med teckningen jag håller på med.
När jag kom hem kröp jag upp i sängen och somnade. Fick bara sova en timme innan Nette ringde och ville träffa mej när hon kommer från helsingfors. Åt nyss lite men ska snart iväg till stan och träffa henne.

Några bilder från fotoarbetet.

Kortare dag.

Onsdag 9 november
Dagen började som en helt vanlig skoldag. Två filosofitimmer och en psykologi. Efter det en håltimme på vilken jag satt och ritade och så när finskan skulle börja fick vi veta att vi bara hade en timme. Elever från ett gymnasium i helsingfors var och hälsade på så vi hade lite muntliga uppgifter med dem och håltimmen som vi fått spenderade jag igen i konstsalen. Före timmen började stack jag med Sara snabbt ett varv till butiken så vi inte skulle behöva sitta hungriga men när vi kommer in i klassrummet och lektionen börjar säger läraren att det inte blir något eftersom folk var borta. Alla sitter bara och ser på honom utan att vara säkra på om vi får gå eller inte. Gå fick vi. Så tre av sju lektioner blev inställda idag. Skönt med lite kortare dag i och för sej.
Så kom Sara med hit och hjälpte mig lite med fotoarbetet så nu ska jag bara skriva lite om det och förberäda en kort muntlig presentation. Så babblade vi, kollade massa fina bilder och annat skoj.
Hon stack hem och jag åt något äckligt... tror det skulle föreställa morotssoppa. Nu ska jag iväg på cirkelträning. Vi hörs senare.

Ska träffa Ela också<3

Fortsatta studier och andra framtidsplaner.

Tiden går. Bara tanken på studentskrivningarna får mej sräckslagen. Förstår inte hur jag ska klara dem och det att man ska anmäla sej redan nästa vecka gör det så definitivt att de inte är långt dit. Får panikkänslor.
Så är det inte jättelänge till jag fyller 18 heller. Okej det är nästan ett halvår men jag vet att det kommer gå hur snabbt som helst och så är man plötsligt myndig. Körkort ska fixas och så börjar ett nytt läsår, sista i gymnasiet. Studentskrivningarna fortsätter och man ska veta vad och vart man vill sen.
Det med fortsatta studier är något jag funderat en del på den senaste tiden. Som det känns nu blir det endera sociologi eller socialpsykologi på Soc&kom i Helsingfors eller Det soiala området på Novia i Åbo (eller kanske Vasa). Novia känns för tillfället mer lockande men vad gäller ställe åker jag hellre till Helsingfors. Får helt enkelt se. Självklart är Sverige också ett alternativ men det har jag inte kollat på särskilt mycket ennu. Förstår mej inte på deras system. Vissa universitet är såna man kan studera i efter gymnasie och andra måste man först studera annat så det är som två nivåer med samma namn. Blir galen av att försöka förstå. Får gå och snacka med studiehandlädaren någon dag istället.

Nu sova, dröm söta drömmar<3

Påbörjat fotoarbete i psykologin.

Tisdag 8 november
När jag vaknade var jag helt död, otroligt trött. Tog mej till skolan för en timme filosofi följt av två timmar psykologi. Gjorde ett IQ-test bland annat. Hade nog ganska mycket rätt men vi fick inget resultat. Så en håltimme, söta Sara som slutade då kom med mej till konstsalen en timme för att rita. Håller på med två arbeten nu och är rädd att de inte hinner bli klara innan mina timmar är slut men då får de bli ofärdiga då. Sista timmarna engelska. När jag äntligen slapp hem skulle mamma ha med mig till Säästö Pörssi så vi åkte dit. Köpte muminmuggar och nudlar som jag kokade såfort vi kom hem. Så gott!
Så har jag fixat på mitt psykologiarbete om kreativ fotografering typ. Bilderna blev inte ennu heller så bra så får försöka mer imorgon. Riktigt roligt faktist att hålla på och klura ut hur man ska ta bilderna för att få dem som bäst.
Så hoppade jag in i duschen och har lagt ansiktsmask och lite sånt också. Sånt är himmla skönt ibland. Nyss gjorde jag finskaläxan och ska snart krypa upp under täcket.
Imorgon blir det cirkelträning och träffa Ela efteråt och så ska jag hinna med psykologiarbetet klart också... Två till tre sidigt arbete. Stress.
Behöver verkligen sömn nu för att orka.

Foto från när Api och Tonja lekte med min kamera. Söt!

Äpple-kanel müsli.

Måndag 7 november
Fixade finska läxan innan jag gick till skolan. Var och äta med Ela innan samhällsläran började. Satt där i två timmar och bara väntade på att tiden skulle gå, lärarn babblar på och tappar all koncentration titt som tätt...
På lektionen fick vi bara igenom läxan. Kan inte! Så stack jag och teckade två timmar. Hade krångel med både datorn och printern men efter att äntligen fått utprintad den bild jag behövde började jag rita av den. Äpple-kanel müsli med mjölk. Sista halvtimmen jag satt där kurrade min mage konstant så såfort jag kom hem tog jag åt mej lite Gott!
Hade ett samtal med Sara och så kollade jag Linas Kvällsbok. Helt okej film. Annars har jag surfat runt en massa, myst med tända ljus och nyss gjorde jag läxor men det blir sovdags nu.
Dröm söta drömmar<3
http://www.freewebs.com/furulidposten/7135470_3.jpg

Svenska filmer.

Söndag 6 november
När jag äntligen vaknade, ovanligt sent faktist kollade jag lite svensk film. Fröken Sverige, inget speciellt men helt okej, gillade i och för sig karaktärer Jens. Smart och känslig med en badboy-yta. Och så kollade jag på Hip Hip Hora! Kom på att jag aldrig sett hela nämligen. Och Sebbe som spelas av Filip Berg kan jag inte låta bli att bli lite småkär i. Så cool men så blyg när han är med Sofie. Det kombinerat med det söta utseendet passar så perfekt.

http://bluerosecase.blogg.se/images/2011/froken_sverige_1188480172_3588361_100326495_160162226.jpghttp://s1.discshop.se/img/front_large/87011/hip_hip_hora_video_on_demand.jpghttp://1.bp.blogspot.com/_2itAWjtiJak/S7H_eY7M_eI/AAAAAAAADkU/VoZNkEa1uDg/s1600/Hip+Hip+Hora!(Ketchup+effect)(2004).avi40.jpghttp://1.bp.blogspot.com/_2itAWjtiJak/S7H_bMEF1pI/AAAAAAAADj8/rdbTT1hL1u0/s1600/Hip+Hip+Hora!(Ketchup+effect)(2004).avi31.jpg

Så plötsligt ringer det på dörren och där står Api och Tonja. Dom vill ta egofoton och sen ha mej med till stan så de lekte med min kamera medan jag duschade. Nette ringde sen också så vi alla gick in till stan en sväng. Satt en stund på lågstadiets gård och snackade, rätt så meningslöst men med roliga diskussioner. Nette stack hem, vi gick runt en sväng innan jag kom hem.

Love Is A Feeling.


Love Is A Feeling
Quench My Desire
Give It When I Want It
Takin' Me Higher
Talk To Me Woman
Love Is A Feeling
Give In To Me
Give In To Me

Chill dag hos Sara.

Lördag 5 november
Sara vaknade innan mej och sen när jag äntligen orkade släpa mej ur sängen fick jag morgonmål och vi påbörjade en otroligt slö dag. Har ätit godheter som glass, kaka, mandarin, godis och annat och så har vi kollat på filmen Dishdogz och en svensk film, Kärlek 3000. Båda helt okej filmer.
Mamma hämtade mej 6-7 tiden och nu har jag renssat datorn på lite dåliga gammla bilder. Började från det att jag fick systemkameran och fy fan vad dåliga foton jag tog då. Men man lär väl sej varje dag så det kommer jag kanske snart att tycka om de jag just tagit också. Har mängder kvar som måste redas upp men får fortsätta en annan dag. Nu ska jag krypa under täcket i varje fall.
Dröm söta drömmar<3

Sötis<3 (gammal bild).

Without You


Devil.

Gårdagens make up.
Skulle egentligen vara mer rött runt ögonen men det var så kletigt och jag hann inte fixa det så det fick bli såhär. Gillar i varje fall mina horn^^

Halloweenpartyt som mer blev en filmkväll.

Fredag 4 novermber
Började dagen med engelska. Efter det hade jag en håltimme på vilken jag skyndade hem för att duscha eftersom jag inte orkat på morgonen. Sen tillbaka till skolan för en timme samhällslära. En helt onödig lektion, det enda vi gjorde var att lämna in arbeten men mestadels av tiden satt vi bara och väntade på att läraren skulle kollat igenom sina papper klart så vi skulle börja men vi började aldrig för sen tog timmen slut, haha.
Slutade och kom hem, en timme senare slutade Robin så då ringde han. Han ville ha mej och fota när han sysslade med planking. Sjukt underligt tidsfördriv utan någon särskillt mening kan jag tycka men jag stack endå. Och vi hade roligt med massa prat och skvaller. Vi gick till ABC och tog på vägen en massa roliga och korkade bilder. Folk kollade lite underligt på oss...
Hemma hos honom tog han bilderna och gjorde nån film med dem och så kom Api och några av hennes vänner hem. Lyssnade en stund på dem innan jag stack hem för att byta om och sminka mej för att sticka till Sara på Halloween-Party som inte blev mycket till Party eftersom de tre andra som var bjudna inte slapp dit så det blev mer en filmkväll med Sara och mej men kul hade vi det för det.
Skrattade åt en massa, skvallrade, åt en massa gott (bland annat en fin kaka Sara gjort med lakritssnören som spindelnät) snackde med olika dialekter, dansade som idioter och annat skoj.
Kollade sen också på skräckfilm som jag inte minns vad hette. Usch jag hatar skräckfilmer...
Sen kollade i Hotels For Dogs. Skitbra!

Hahaha^^

Till VNF med Nette.

Torsdag 3 november
Efter en morgon med städning gick jag till skolan på en timme engelska och efter maten finska (Sara som inte har engelska har tre dagar den här veckan hon får börja elva, orättvist :D). Efter skolan träffade jag Nette. Först skulle hon beställa tandläkartid och sen gick vi till VNF (Västra Nylands folkhögskola) för att söka hennes saker från förra året när hon ju gick där. Så ville hon snacka lite med en lärare så vi satt och kollade på årets tior när de gjorde ett biologi övningsprov och vi gjorde ett själva också. Inte av någon anlädning utan bara sådär för att vi kunde^^
Jag skulle vilja gå i den skolan eftersom alla är så olika där och stämmningen verkar så bra men det finns inte riktigt någon linje som skulle passa mej i och för sej. Teater skulle vara riktitgt roligt i och för sej men tror inte jag skulle klara det särskillt bra tyvärr :P
Så gick vi in till stan. Nette köpte en såndär jorgubbs starbucks. Helt okej smak, inget speciellt, verken god eller äcklig. Satt och babblade där en stund innan vi var här via en sväng fören vi stack till Nette.
Åt, snacka, skvallrade, nördas och annat och så snackade vi med en kompis, skulle bråka lite med honom och det funkade till en början men sen blev det bara underligt. Så cyklade jag hem. Kollade lite på en läxa och hade sen en gemensam konversation med Nette och Tony. Roligt hade vi med massa underliga samtalsämnen :D


Lekande allvar eller allvarsam lek.

När ett skämt plötsligt går över till allvar... Det är inte lätt, skrämmande är vad det är. Vad ska man tycka? Vad ska man tänka? Man gör något på skoj bara för att det är roligt men så blir allt endå som på allvar och frågor kommer som man inte har något vettigt svar på... vad gör man då? Själv har jag ingen aning.

Städat.

http://data.whicdn.com/images/17096265/tumblr_ltu3x267or1qhzv6oo1_500_large.jpgTumblr_ltra3yrdfo1qb8a3ro1_1280_large
Åhh, så urgulliga^^

Har dammsugit och bytt sängkläder så det var ju inte helt bortkastad tid att stiga upp för tidigt endå och nu är det enda jag behöver göra när jag kommer hem att torka damm. Svarta ytor var kanske inte ett supersmart val eftersom dammet syns direkt men jag gillar de endå så whatever :)
Borde läsa lite engelskaord nu ennu innan jag skyndar iväg till skolan.

Inställda lektioner.

Sara skickade till mej att dagens två första lektioner är iställda så blir att gå till skolan först till tio, skönt men lite synd att jag inte fick veta tidigare och skulle kunnat sova lite längre istället. Skulle kunnat lagt mej en timme efter att jag fick veta det men lät bli. Satt och kollade på we♥it istället...
Sen har jag bara två lektioner innan jag slutar och då ska ag träffa Nette. Men vi hörs senare<3
Tumblr_lssj5u6nup1qj4hijo1_500_large
En sån vill jag ha!

En lång dag.

Onsdag 2 november
En mycket lång dag börjar nu lida mot sitt slut. Började med att jag runt femtiden imorse vaknade och kände mej typ pigg...(?) var bara att försöka somna om och tillsist lyckades det. Klockan åtta befann jag mej på skolgården i väntan på att bussen mot Helsingfors skulle starta. Vi skulle på studiebesök till Sanomatalo och Yle. Vår grupp på ungefär 13 personer hoppade in i minibussen och det bar av. Först till Sanomatalo och lyssnade på en som först berättade allmänt om vad de gör där och sen hur han fick sitt jobb. Det var faktist intressant.
När vi var färdiga där fick vi ett par timmars fritid och gick då till Forum. Jag gick runt i butiker med Cassu och sökte en tröja men hittade fortfarande ingen... Det enda jag köpte var ett blått nagellack från H&M.
Kvart före ett åkte vi till Yle och gick en rundtur där. Fick se studiorna (en där rekvisitan till Bertils äng ennu var utplacerad. Såg mycket mindre ut än i tv:n :D). Och så gick vi till X3M:s område. Kolla inspelningsstudion och lyssna på en liten presentation. Otroligt intressant! Skulle kunna tänka mej att jobba med något liknande.
Fick se en hel del annat också innan vi satte oss i minibussen och började vår resa mot Karis. Var så otroligt trött där och tror jag slumrade till några varv till och med.
Väl här stack jag till stan och träffade Ela och Api. Hann tyvärr inte vara länge med dem innan jag måste hem och byta kläder inför cirkelträningen. Hade sjukt brottom så det gick nog på tio minuter. När jag kom hem stod några arbetare här nere på gården och så när jag kom ut med helt andra kläder bara några minuter senare stod de fortfarande på ungefär samma plats, det kan ha sett lite underligt ut.
Så ut och springa, kändes sjukt bra och jag orkar mer på cirkelträningarna efter varje gång men endå blir jag lika kräftröd. Livet är fan inte enkelt.
Hem och ducha, kolla typ halva filmen Flipped sen stärvade det, snacka med folk, plocka lite kläder som legat omkringslängda och inte mycket mer.
Nu sovdags. Dröm söta drömmar<3

http://www.jaffa.fi/zombiemarja/assets/img/anim/hand.png
Denna sjukt goda dricka har jag druckit idag<3

Allt för att slippa.

Tisdag 1 november
Till skolan tio för filosofi, psykologi, håltimme och engelska. Efter det hem och har i princip gjort allt man kan tänka sej för att ha anlädning att skjuta upp skolarbete och städande så skolarbetena blev jag först alldeles nyss klar med. Ett arbete i sahällsläran som blev alldeles för kort och ett arbete i psykologin som blev alldeles för långt...
Har varje fall snaskat i mej morötter, läst massa bloggar, kännt ett enormt sug efter glass men inte enormt nog för att sticka till butken eller pappa (harnämligen lite kvar i hans frys), kollat filmen Kronjuvelerna och funderat på ett till arbete inom psykologin som jag inte har någon som helst aning om hur ska gå till men får lösa det på något vis och lite annat sånt.
Filmen var förvånansvärt bra och dessutom är en av skarsgårdsbröderna med, nämligen Bill. Och Björn Gustafsson,  han är helt enkelt bara för söt :) Ennu ett plus för att man fick se Timbaktu, älskar hans röst och accent.
Nu ska jag tvätta tänderna och krypa under täcket och imorgon åker jag med skoltidningen till Helsingfors. Kommer säkert bli rätt kul. Dröm söta drömmar<3

http://2.bp.blogspot.com/-XykwFsOKEGE/ThQZO9JUGuI/AAAAAAAAAMA/_QMlUtqsTNo/s1600/kronjuvelerna.png

http://chic.se/files/2011/05/kronjuvelerna-alicia-bjorn-430x286.png

Planer:
Imorgon Helsingfors, torsdagen träffa Nette och så på lördagen till Sara övernatt. Så ser planerna ut för veckan.


RSS 2.0