Död efter minnesvärd helg

Tjenare! Jag är äntligen tillbaka :P
Är sjukt trött efter en helt underbar helg startad med Karisnatten och sen två dagar Faces!<3 Har fått minnen för livet, upplevt en massa, träffat grymma människor som jag aldrig kommer glömma och fått höra fantastisk musik.
Ni får höra mera senare för nu orkar jag inte skriva mer :)
Tack alla<3

Nette<3

Kodda muuuu!

Onsdag 27 juli
For på jobb och han med färjan till och med. Gjorde devt vanliga.. Plockade på en massa varor :) MEN så fick jag också visat för mej vad man gör när man "ger gas". Haha, har hört de andra säga det väldigt många gånger men har aldrig fattat att det var så enkelt som att byta ut gasflaskor åt folk så tack för det :D
Så när jag slutade for jag med Manda till Fagervik café. Ela och Linda satt redan där så vi satt och snackade en stund innan jag kom hem. Tog kameran med och var via cafét med lite svamp påväg till Karis.
Hos mofa och Danne stod det en kastrull med kokt potatis och jag var riktigt hungrig efter att inte ha ätit särskillt mycket på hela dagen så började gluffsa i mej dem tillsammans med lite smör^^
En sväng tll lägenheten allihop och efter det åkte vi och handlade innan vi kom ner hit igen.
Fotade lite kor gjorde jag också. Himmla gulliga filurer dedär :)
För en stund sen var vi och plockade blåbär, i några evigheter kändes det som... men vi fick ihop lite på fyra liter åtmnistone. Att plocka blåbär i stora mängder är ju inte de roligaste precis men jag får ju pengar för det så.
Där i skogen såg jag också något utav de sötaste jag sett på länge. Tänker inte gå mer in på det men fy fan så sött säger jag bara :)
Efter plockandet kände vi oss duktiga så då blev det en lång, sval och skön simtur :)

Imorgon jobb nio igen så nu är det sovdags för min del.
Gonatt, dröm söta drömmar<3


Nyfikna var de i varje fall, alla stod på rad och kikade^^

...


Blåbär på näsan... med avsikt. (Jag ä mycket tveksam till varför i hela fridens dagar jag publicerar detta men orkar inte fundera över det nu) Usch - Gonatt.
Dröm söta drömmar<3

I follow you



Är inget stort fan av Lykke Li egentlige men denna låt är riktigt bra. Dessutom diggar jag att Fares Fares är med i videon.

http://www.tuvaminnalinn.se/wp-content/uploads/2011/03/lykkeli_xl.png
En otroligt vacker bild på henne får avsluta detta inlägg.

Tidiga mornar

Jag hade tänkt ta mej ut på en jobbingrunda men det blev inget med det för Danne och mofa kom hit en stund. Men de åkte nyss hem igen. Danne har ett coolt objektiv som jag är avundsjuk på, eller nej föresten... han har många :P
Egentligen har jag lust att se en film nu men måste sova... Nio imorgon igen så :/ Men jobbet är faktist inte så tråkigt som man kan tro så det gör inget och dessutom är det ju bättre att börja tidigt och sluta relativt tidigt och så ha hela dagen framför sig än att sova länge, åka på jobb och när man kommer hem så sitter man uppe halva natten och sover ennu längre dagen efter.

Tidigare ringde jag till Frey också men han svarade inte och ännu har han inte ringt upp i varje fall.. Hoppas verkligen jag får tag i honom innan lördag åtminstone :)



Min fina skoter kämpar sig upp för backarna^^

Tisdag 26 juli
Vi steg upp åtta och gjorde oss klara. Körde till Barösund med Robin åkandes.. Gillar inte att ha nån med men sandvägen var de enda jobbiga, resten gick hur bra som helst trots att min lilla söta skoter orkade så bra i de brantaste uppförsbackarn.
Kom ungefär tio minuter för tidigt så hoppas det kompencerade gårdagen. Hela lagret var proppfullt idag så det var mycket att plocka. Ennu när jag slutade fanns det en del kvar men det hade jag turen att slippa plocka på.
Köpte en glass innan jag kom hem och fy fasiken vad god den var där ute i värmen^^
När jag kom hem var Api och Disa fortfarande här så vi satt och babblade och nördade lite.
Grannanas söner anlände för övrigt idag och de åkte till Barösund efter Robin men han stack direkt upp till Karis så honom såg man inget av :P Inte långt efter åkte de andra också.
Nu har jag bara kollat runt lite och drogat denna låt:


Underbart vacker låt! Väcker såå mycke känslor, älskar den helt enkelt<3

Sen till jobbet.. Huups (A)

Måndag 25 juli
Klockan åtta var det väckning. Så bar det av till Barösund. Kom några minuter sent... bra början liksom. Första riktiga arbetsdagen (förutom de tre för nån vecka sen) och kommer inte itid (A). Huups men de var för att jag inte lärt mej färjornas tider ennu och den råkade ha en paus just när jag skulle åka på.
Det enda jag gjorde var att plocka nyinkomna varor men det fanns ovanlit lite så jag behövde inte stressa precis. Och precis innan jag stack hem skrev vi arbetsavtal. Fick bättre lön än jag trott så är riktigt nöjd :)
Körde sen omkring i Barösund i väntan på att Robin skulle sluta tröttnade och började åka hemåt men han ringde och sa att han slutade så jag satt mej och väntade ennu en stund.. Tröttnade igen och började gluffsa mummsiga hallon^^
Vi stack till Vitträsk och jag fick höra en massa intressant skvaller och annat :D Så snackade vi som vanligt om allt och inget. Simmade en stund också. Fan vad jag älskar känslan av friheten när man simmar, och i ett simtag känner du vilken kraft som finns mellan handen och vattnet som kan föra dej framåt hur lätt som helst, helt underbart<3
Påväg hem hit stannade hans mopo så den lämnade han i diket x)
Api kom och vi fotade (gud vad dom är besatta av att blir fotade.. :P). Okejdå men så gick vi över till grannarna och åt lite tonfisksallad och annat smått :)
Mätta och belåtna for vi och hämtade hans mopo och så började försöken med att få igång den. Det misslyckades dessvärre så vi fick ge upp.
De andra satt hos grannarna, drack vin och babblade så vi gick dt en stund och stal lite kex.
Så var det att nörda dator en stund, redgera bilder och sen försöka sova eftersom både jag och Robin skulle på jobb klockan nio igen dagen efter -.-


Mina fina kusiner!<3 (Observera att han har tagit hål i örat också :D haha)

Morbror anländer, moster åker

Söndag 24 juli
Tidigare idag plockade jag hallon med mamma :P Så stack vi till Rita och dom. Åt lite godsaker och for sen ti lägenheten. Duschade och sånt innan vi stack tillbaka till Rita. De andra var sjukt tråkiga och jag var apsömni så låg inne och sov när de andra satt ute och blev myggbitna :D Så började vi grilla och Danne kom (Morbror från Sverige). Han äter som en häst så att tog slut :P Så var det dags att säga hejdå till Rita och Tomas eftersom jag inte ser dem mer innan de åker hem :(
Så lite före vi kom hem ringde Robin och som jag förstod det så var han påväg hit men tydligen inte för än är han inte här åtminstone. Missförstod säkert :)
Satt nyss och planerade nästa helg med Nette. Faces delen vill säga. Verkar som vi får sova hos hennes mormor i Pojo. Nu är det i varje fall sovdags för mej så jag orkar på jobb imorgon.
Dröm söta drömmar<3


Tönt! :D (Gammal bild)

Tarzan

Vi var borta över natten för lite på en vecka sen och sen dess har vi inte sett till Tarzan :/ Han har gjort egna små resor förut men de brukar inte vara längre än en vecka så misstänker att han kanske inte alls kommer tillbaka, endera har det hänt något eller så har han hittat någon annan att bo hos. Hit kom han för några sommrar sen och trots att ägaren hämtade hem honom kom han alltid gående tillbaka och det är nästan fem kilometer tror jag. Han tycktes ha valt att bo hos oss så när det blev vinter tog vi med honom hem till Karis och där hölls han också så man kan ju undra varför han plötsligt sticker iväg nu.
Kan bara hoppas att han kommer tillbaka snart och att det inte har hänt något.


Livsnjutare :D

Betraktare :)

Flirtare ;)

<3

Like we did on the beach last summer
When the rain came down and we took cover
Down in your car, out by the pier
You laid me down, whispered in my ear

I hate my life, hold on to me
And if you ever decide to leave
Then I’ll go, I’ll go, I’ll go

I can go out every night of the week
Can go home with anybody I meet
But it’s just a temporary high ’cause when I close my eyes
I’m somewhere with you, somewhere with you


När alla andra slutar jobba börjar jag...

Såja, äntligen lite bloggande i realtid :) Söndag idag och imorgon ska jag på jobb...
Det var meningen att jag skulle ha börjat för två veckor sen men först hade hon sett fel och glömmt mej så jag fick inga arbetsturer, den här veckan vet jag inte, jag ringde förra helgen och fick som svara att chefen inte var där men att jag inte fanns på någon lista heller så ringde jag igen och hon satt i kassan, hon skulle ringa upp senare och visst gjorde hon de, två dar senare..
Men det värsta är ju att om jag vetat det innan att jag inte skulle fått jobba fören nu så skulle jag ha kunnat vara i tyskland en från fredagen den 15:de tills i fredas med Sara och Cassu. Nu slipper jag inte dit alls så tycker ju att hon skulle ha kunna sagt lite tidigare.
Nu är det dessutom så lite tid kvar av sommarlovet så känns ju nästan lite onödigt att ta det. Men jag vill ha pengar och kanske jobba där nästa sommar också :)
Nästa helg tänker jag däremot inte jobba för då ska jag på Karisnatten och Faces, hihihi^^

Angående tyskland ennu så nu när Sara ha lagt in massa bilder på sin blogg och jag ser hur sjukt fint det är stör det mej ennu mer att jag inte slapp med :( Men får hoppas jag slipper med Cassu någon annan gång, förövrigt har jag inte sett henne på sjukt länge så jag börjar fan sakna henne juh :( Men på fredagen får jag förhoppningsvis se henne :)
http://www.wolfescape.com/Humour/NonMedThumbs/BeforeWorkAfterWork.gif
Undrar om man ser ut sådär sen :D

Blåbärsplockning

Lördag 23 juli
Åskade på morgonen, lite småirriterande är det när man vaknar av det men sammtidigt så himmla mysigt. Man bara måste älska åska^^ Somnade om och sov allt för länge som vanligt. Åt frukost ute samtidigt som jag bläddrade i några gammla tidningar eftersom vädret var solit igen men så började det regna och jag satte mej inne och kollade film. Rip Girls.
Så när Rita kom stack vi ut i skogen och plockade blåbär. Som vissa orkar gnälla... Koncentrera dig på att plocka bären istället för att sitta och järma om hur jobbit det är så går de fortare -.-
Hemma igen grillade vi men inget simmas blev det :/ Såg film igen The Virgin Suicides, kan inte säga att den var bra precis.. Bara underlig. Så fick jag höra skojigt skvaller och hade allmänt underliga konversationer.

http://media.onsugar.com/files/ons1/303/3036683/16_2009/98/Rip_Girls.jpg http://filmonogamy.files.wordpress.com/2011/04/virgin_suicides_ver2_xlg.jpg

Kycklingsallad i hungriga magar

Fredag 22 juli
Mofa var här och de gjorde en massa, såga ner träd och sånt så nu ser vår gård mycke större ut :P
Själv sov jag länge och fick inget vettigt gjort. Lite senare kom rita med kycklingsallad och den var hur god som helst. Efterrätt blev en nästan likadan fruktsallad som igår. Efter att vi ätit ville de till Barösund. Dum som jag är glömmde jag minneskortet till kameran i datorn så det blev inga bilder -.-
På vägen tillbaka stannade vi i Vitträsk och simmade.

Bild från förra året.

Starka naglar?

Torsdag 21 juli
Vi åkte till Karis, hade dator och allt med eftersom jag trodde jag skulle spendera hela kvällen där när mamma och Rita skulle iväg någonstans.
Vi bök en maskin och for sen efter någon oriflame beställning mamma gjort. Fick ett nagellack som ska stärka naglarna. Precis vad jag behöver eftersom dom som skivar sej ibland, sjukt irriterande och fult, så tar det i en massa också. Tack så mycket<3 får bara hoppas att det fungerar :)
När maskinen hade tvättat färdigt for vi till Rita och åt. Olika sillar.. Kan inte säga att det var gott precis men med potatis och mycke sås så funkade det ju. Annars har jag inget emot sill heller men denna var verkligen inte god.
Senare på kvällen skulle dom ju som sagt bort men jag hade med datorn helt onödigt eftersom de bestämmde sig för att vi skulle simma istället eftersom det var för varmt.
Ett varv till stan, handlade och lite sånt sen ner hit. Så kom de andra och vi simmade, skönt var det. Hemma igen fick vi fruktsallad. Himmla gott förutom de torkade tranbären (goda anars men inte iblandade där).
När de åkt hem såg jag en film och så var det att sova :)

http://www.nefsak.com/images/D/Big_18935.jpg

RJ Berger :D

Onsdag 20 juli
Satt och kollade andra sesongen av The Hard Times Of RJ Berger innan Rita och dom kom och vi skulle äta.
Kantarellsås och köttfärspanna<3 (vet inte vad man ska kalla det. Köttfärs och lök i en panna i ugnen helt enkelt).
Sen var det bara att vänta på att vi skulle åka och simma. När vi väl kom dit var vi inte så länge me skönt var det och så ringde jag Janett och Ela men ingen svarade... Jahapp, det var meningen att vi skulle åka til Barösund nämligen.
Ringde Elas syster och frågade om hon visste var Ela var. Hon visste inte men de var påväg till Barösund och så mötte de Ela och Janett... Ela får inte åka med henne så där blev hon fast, haha men att de endå kan råka :D
Nåja, jag träffade dem när de kom hit och så stack vi och simmade. Svalt och skönt :)
Vi stack till Ela men efter att ha suttit där en stund skulle vi tydligen till stranden igen. Det var bara Ela och Linda som
var i vattnet. Vi körde hem dem och åkte sen själva hem.
Jenett skulle ut och segla imorgon och är väl borta rätt länge men hon ska med till Karisnatten så då ses vi igen :)


http://primetime.unrealitytv.co.uk/wp-content/uploads/2011/06/The-Hard-Times-of-RJ-Berger-460x254.jpg

Kasnäs (några bilder)


Förra gångern vi var dit var det en färja men nu hade det byggts en bro.


Fint är det i varje fall



Massa långga, raka vägar :P



Nam<3


Tärna

Kasnäs

Tisdag 19 juli
Var tvungen att stiga upp tidigt för att vi skulle till Karis för att sen starta mot Kasnäs. Bilresan tog allt för länge för att vara en sån varm dag men så var vi äntligen framme. Gick omkring lite där, de skulle kolla på båtar och massa.
Där var en skitfin och stor båt som dom lastade på. Skulle inte haft någåt emot att åka med den :) Killarna där lät som riktiga granibor och var rätt roliga att lyssna på. En av dem var tillochmed riktigt snygg :D
Så gick vi och åt. Visst var det rätt gott men dom hade nästan bara fiskrätter (Asså på stående bord). Rökt lax, ungslax, fisksoppa, nått annat som jag inte vet vad var och de enda som inte var fisk var grynkorv...? Den smakade jag inte ens på :P
Så köpte vi varsin glass. De hade nästan inget där men pärondaimen jag tog var skitgod :)
så var det den långa bilfärden igen... Väl hemma kom Ela hit. Vi började kolla en film men så ringde hennes mamma och sa att Janett från hennes gammla klass som hon inte snackat med sen sexan var påväg hit med skoter. Vi gick ut och snackade med henne och bestämmde oss sen för att åka och simma. Först körde vi till Barösund hem till henne, de har värsta lyxhuset med flera balkonger, pool och en stor damm. Där skulle jag gärna bo :D
Till vitträsk, såå varmt vatten, sjukt skönt var det :) Jag körde hem Ela. Nördade dator en stund innan jag sov.

Vi skulle träffas dagen efter igen alla tre :)



Jordgubbsglass med kinuskisås

Måndag 18 juli
Via Karis efter Rita sen vidare till Ekenäs och kollade på telefon bland annat men jag är inte ennu säker på om jag tänker köpa någon ny men funderar på samsung touchen.
http://jaffy.blogg.se/images/2009/samsung-s5230_55638907.jpg
Vi träffade Robin, Api och Disa. Robin köpte ny telefon och jag hittade en kjol i Seppälä.
Mamma och Rita skulle på loppisar så det orkade jag inte med utan for istället med Robin och dom. Trodde de skulle nån annanstans men tydligen inte. Vi åkte hem till dem och nördade dator. Åt spagetti med köttfärssås, nami^^ Mera dator och lite senare åt vi jordgubbsglass med kinuskisås^^ Så kom mamma här via påväg till Rita för att äta.
Vi åt sill... och stekt strömming, låter gott och är gott men det var i någon löklag och blääk, gillade det inte alls..
Så äntligen tillbaka till Båsa :)

Träffat Eve

Söndag 17 juli
När jag vakande satte jag mej och började kolla longboardar och drömma mej bort^^ Jag är helt kär, har varit det länge men inte fören Nette skaffade sin kom jag att tänka på att jag ju faktist skulle kunna köpa en :) Köper jag så kommer det bli nån av de billigaste, de är självklart inte lika bra men tillräckligt för mej eftersom jag endå inte tror att jag kommer åka mycke :)
Vid tretiden kom Rita och dom hit. Vi åt och så klilppte Rita mej, jag vill egentligen ha det ennu kortare men jag passar endå inte i kort så får vara så som det är nu en tid åtminstone :)
Sjutiden åkte jag till Fagervik och träffade Eve. Vi satt först i café en stund men gick sen hem till henne. Snackade om en massa. Hon hade varit på ett läger så hon hade massa skojj att berätta därifrån.
Hon följde sen med hem till mej för hon ville se filmen Another cinderella story och de är fan en av de bästa filmerna jag sett! Älskar den helt enkelt<3 Hennes mamma hämtade henne sen och så var det bara att sova :)

http://florinas.blogg.se/images/2011/anothercinderellastory_145034134_157850439.jpg
Filmen handlar om Mary som älskar att dansa och hon bor med sin elaka styvmor och hennes två elaka döttrar. Hon blir kär i Joey men han är den anna vill ha och styvsystrarna försöker sabotera för henne.

http://lollipopzz.blogg.se/images/2010/another-cinderella-story-selena-gomez_95284639.jpghttp://static.tvguide.com/MediaBin/Galleries/Shows/A_F/Ai_Ap/AnotherCinderellaStory/crops/AnotherCinderellaStory8.jpg



Dåligt sovet

Lördag 16 juli
Edvin stack vid sjutiden tror jag. Blev smått sur där för hans jävla väckning på telefonen ringde och han steg upp så jag blev överlyckli att äntligen ska man få plats att sova men såklart stack han inte endå... varför var väckning på då för? :O Haha så big deal var det inte för sen drömmde jag sött i någon timme... tills Nette blev rastlös och började tjata att jag skulle stiga upp. Det är helt okej det också men en kvart efter att jag steg upp stack hon hem.. Känndes ju inte särskillt nödvändigt att stiga upp för dendä kvarten :D
Sen satt jag och kollade på serien The hard times of RJ Berger, skitbra serie och han är nog allt bra gullig också :)
Sent på eftermiddagen någon gång stack vi ner till Båsa och Rita och de andra förljde med. Vi åt en god kaka som Rita bakat men fan vad hon var gnällig.. Kritiserade allt, bland annat tyget på våra stolar xD Orka liksom.


Det fanns jordgubbar på tårtan också^^

Springa barfota i natten

Fredag 15 juli
Vid tolvtiden åkte vi till Karis, var via och hämtade Rita för att se åka till Lojo. Först citymarket där jag bara köpte lite hårband och sånt. Och en sjukt god glass, "Mr. Big Vanilla and candy". Måste testa på den andra nån annan gång "Mr. Big Caramel and Nougat" för denhär var verkligen bäst^^
Så skulle dom till några loppisar. Hittade en halsduk för 1€ så den köpte jag.
Hemma igen lade jag direkt halsduken i tvättaskinen, kollade lite på tv och var och handlade. När det hade tvättat klart duschade jag snabbt innan Nette kom. Efter att ha fört hit sina saker for vi till stan och träffade Martin och Vicke. Edvin kom lite senare och sen Basti också :P
Nette hade föresten fått sin longboard så fick testa den^^ Älskar dem, har tyckt de verkar skitkul en längre tid nu och snart skaffar jag fanemej en (kanske jag vet inte riktit ennu :D). Haha men jag vill inte ha likadan modell som hon egentligen men det spelar inte så stor roll :)
Så skaffade de andra dricka men vi hade ingenstans att vara då ennu (och jag misstänkte att vi nog inte kommer få det heller så själv hade jag ingen dricka alls :P). Men de hade liksom en låda med öl å några sexpack med lonkeron så de drack medan vi gick omkring i stan xD Spurgun^^
När Robin och Tomas kom från Hesa for vi till tågstationen och mötte dem. De va fan de roligaste på hela kvällen juh :P Robin är bäst! :D Men så for Robin, Tomas, Basti och Vicke så jag och Nette gick hem. Edvin och Martin kom med de också.
Vi satt och snackade om en massa underlit stuff och vid tvåtiden följde vi Martin hem. Jag och Nette sprang omkring där bara men de andra två var ena riktiga tråkmånsar... Men känslan av att springa barfota på dyblöt asvalt mitt i natten, inga lampor eller något. Frihet liksom :)
Hemma igen gick Nette och Edvin ut på balkongen, jag var apsömnig och ville heller inte störa så jag stack och sova :) Fick sova en stund men sen så skulle de andra två ju också tränga sig ner i min säng... (1,20 men endå) så fick inte mycket sovet vi hade annars också otroligt varmt inne.

Bildlöst och tråkit, förlåt :D

Vibbevabba


Så hitta vi en massa söta nyckelpigor^^

Att springa över åkrar

Torsdag 14 juli
Robin ringde och frågade om han och martin kunde få skjuts till Karis för de var påväg gåendes från Barösund (?! liksom lite småsjuka människor nog^^). Så dom kom hit och sextiden åkte vi upp. Släppte av Martin, var en sväng upp till lägenheten och påväg till Sara hoppade Robin av hemma hon sig.
Hemma hos Sara sprang vi omkring på åkrarna och fotade en massa :D Så mycket annat än det hann vi inte med. Vi hade tänkt se Pirates of the Caribbean - At world´s end men vi får se den någon annan gång istället :)
Sara tog mina bilder men jag glömmde ta hennes så får göra det någon dag :)






Blåa små bär :O

Onsdag 13 juli
Plockade blåbär och på kvällen åkte vi till Karis och grillade med Rita och de andra. Sara ville ha mej dit men det fick bli dagen efter istället :)



Rita och dom är här

Tisdag 12 juli
Vi åkte upp till Karis igen på morgonen eftersom Rita och dom ju kom. Var där en stund men for sen lite hit och dit. Tillbaka här nere kom Rita och de andra en sväng. Vi åt mummsig blåbärspaj<3 Men de stannade inte länge.

Spring, spring :O

Måndag 11 juli
Upp till Karis ett varv. Byka och lite sånt. Nere här igen kom Manda för att hämta en grej så vi satt och babblade en stund innan hon åkte hem igen. Bestämde att vi skulle åka och simma lite senare men det blev inte något med det för det började mulna. Istället for jag på en joggingtur,tänkte jogga de vanliga fyra kilometrarna men det känndes som jag aldri behövde stanna så jag joggade vidare :P (nästan lika långt till tror jag :O Blev sjukt förvånad över att jag klarade så långt). Men när jag kom till ett ställe där det var massa sommarstugor och var typ tvungen att springa igenom det, alltså nästan över folks gårdar så vände jag och sprang hem istället.
Hade inte varit hemma många sekunder innan regnet började falla så jag hade en jädra tur :)
Dator en stund, sen sova. Rita och Tomas kommer från Sverige imorron :)

http://2.bp.blogspot.com/_nH2Gq3lOobY/TN1DNorYy4I/AAAAAAAAAPs/0q2EQgD3cBQ/s320/run1.gif


Hopp i sjön och överhettade bastun

Söndag 10 juli
Hade inget minne av att jag skulle vaknat av att de kom hem men mamma sa att jag tydligen legat och suckat åt dem för att dom snacka massa skit högt och med andra ord väckte oss och jo när hon berättde vad de sagt så minns jag ju att jag hade hört det. Det är rätt roligt egentligen, om någon väcker en så snackar man ju men den men på morgonen därefter kan man inte minnas det :P
Vi gick tidigt och lade oss och sov länge, blev sådär elva timmar ungefär men endå var vi båda fortfarande sömniga och dessutom snuviga och rödögda... tydligen hade vi fått nån förkylning men var bara underligt när vi båda hade samtidigt. Endå så trotsade vi allt dedä och hoppade i vattnet :) Hoppade i direkt utan att ens känna på vattnett först, det är första gången iår (bortsätt från dendär natten då.. :) men då fick jag mod av att hoppandet skedde hand i hand så det räcknas inte :D). Otroligt skönt var det, speciellt med tanke på mina jobbiga ögon.
Hem och laga mat sen, åt och badade bastu... Hur kan folk tycka att det är skönt? okej ibland i gott sällskap är det riktit bra en att tvätta sig i dendä hettan? Riktigt ren tycker jag inte heller man blir så what´s the point? :D Och jo måttlig värme går bra men detta var sjukt överdrivet, kunde fan inte andas om man inte satt typ på golvet...
Senare såg vi en liten fågelunge som hoppade i träden eftersom den förmodligen fallit ur boet :/
Inte långt efter stack Api och Disa. Robin hade tydligen varit duktig och låst ut sig x) barfota dessutom :D




Stackars lilla fågelunge

Barösund med några söta tjejer<3

Lördag 9 juli
Vi vaknade, gluffsade i oss varsin smörgås och fixade oss, sen bar det av mot Barösund där Barösundsdagen hölls. Vi gick runt några varv men där fanns inget intressant, åt glass och vandrade omkring lite mer. Såg Api där också så hon hängde med oss. Klättra på bergklackerna barfota syselsatte vi oss också med, helt underbart men de förbipaserande båtarna kan ha funderat lite eftersom klipporna var både hala på vissa ställen och vassa så det blev en del vinglas och viftas med händerna för att behålla balansen :)
Api kom hem med oss och medan hon och Ela satt inne och nördade fick jag en del gjort till och med :) Klippte kaninens klor och plockade massa mummsit gräs till henne, tvättade skotern (nu tycker ni kanske jag var ogästvänlig men jag orkade inte sitta inne när solen sken för fullt^^). När jag tvättade skotern kom en såndär jättebroms och började surra runt mej (såndär som brukar vara på kor och hästar). Fy fan vad dom är äckliga, dom biter ju fan bort en jävla hudbit juh!
Ela stack hem eftersom hon skulle packa inför skribalägret hon skulle på så jag och Api for och simma en sväng innan det var dags för knytkalas hos grannen.
Åt massa gott men också en del minder gott... Det var något äckligt som bestod av skivade morötter och zukini nerdrängt i pesto till förrätt och fy fasen vad det smakade illa men det ville jag ju inte säga...
Efter maten for vi och simmade igen. Denna gången följde Ela med men for hem direkt sen och vi for hem vi med.
Mamma och Disa (Apis mamma) stack iväg till Valhalla direkt när vi kom hem så vi slapp dem :)
Men vi gick in i skogen och plockade lite blåbär för fick plötsligt en väldig lust att äta blåbär med mjölk och socker^^ Mycket blev det inte men efteråt somnade vi nästan direkt, båda var tydligen riktit sömniga för klockan var nog inte långt över tolv :O

Mihihii, fan så söta vi är ;)





Ela förstod inte riktigt idén med "händerna rätt upp i luften" :D


Tre irad! x)


Såhär ledsen blev han när vi skulle sticka :)

Mååånga timmar sittandes på cafét

Fredag 8 juli
Ela började jobba klockan tre så före det var vi och simmade. Så gick vi mot café men vi var alldeles för tidiga så gick till den stora parken och låg där och babblade enda tills hon skulle börja. Så satt jag där i några timmar, det var inte så mycke folk så hon hade inte så mycket att göra. Men kassan som hon inte fått sköta tidigare fick hon i varje fall stå bakom nu :) Så några timmar senare kom Manda dit för då var det hennes tur att jobba men Ela stannade hon också så satt ennu några timmar och snackade :D När de skulle stängas städade vi snabbt allt och stack iväg till stranden igen.
Så var vi en sväng hem till Ela och så kom hon hit och toti :)


En söt liten Ela<3 ...Påminner lite om en bäver ;)

En dag i Ekenäs

Torsdag 7 juli
Vi åkte upp till Karis eftersom mamma skulle där via och så kom Nette dit. Därifrån åkte vi sen vidare till Ekenäs och mamma släppte av oss innan hon åkte till jobbet. Vi började med Seppälä där köpte Nette också en försenad födelsedagspresent till mej<3 En mysig halsduk och ett par sjukt fina örhängen :)
Så gick vi till en massa andra butiker på väg ner till stranden men hittade inget där. Nette köpte en skitfin bikini i varje fall :) Så satt vi oss på en trappa och väntade på Martin och Axel. Johan cyklade förbi så snackade lite snabbt me honom också men så kom de andra och vi gick till stranden. Bytte om (Nettes nyinhandlade bikini gick sönder i ryggen :/ men ja fixade med ett snöre så att hon endå kunde använda den :P) och låg i solen med musik pumpandes från en högtalare Nette hade med sig.
Edvin kom dit han också när han hade slutat från jobbet. Vi stack och simma och fy fan vad äckligt botten det är på vissa ställen :P Skönt var det i varje fall med lite svalka :)
Lite efter fyra kom Elin också dit<3 Efter en stund gick vi till simmis och satt på bryggan :) Badvakten härma mej xD Ne inte egentligen men han hoppa ner i vattnet så han stod där vilket jag inte hade vågat göra eftersom jag trodde båttnet va äckligt. Men när jag såg att man visst kunde stå där hoppade jag i jag också. Men jag stod precis som honom så det känndes dummt men när ja vände mej vände han sig också. Och precis efter att jag hoppat upp igen gjorde han det också. Ett sammanträffande bara men det var lite kul :D
Tillbaka i parken kom Isabelle och Larisza dit<3
Nette och de andra dissade mej nästan direkt. När vi satt där i gräset kom Ida och Sara också dit (Ekenäsmänniskor de också). Vi gick omkring i stan lite men redan vid halv nio var jag tvungen att sticka eftersom mamma slutade då. Vi handlade och kom hit ner till Båsa.

Några bilder tog jag inte så jag lånar ett par av Nette :)

Edvin och Nette :)


Martin och Axel :)

Tack alla för en sjukt rolig dag!<3

Ramona and Beezus

Onsdag 6 juli
Slö dag igen. Lite ont i huvudet och rinnande näsa hade jag men annars inget annat. Träffade inte ens Ela utan satt hemma och hade det tråkigt. Såg några filmer. Bland annat Ramona and Beezus och The lost and found family. Båda var riktigt bra, inga favoriter men bra endå liksom. Selena Gomez gjorde den förstnämnda filmen lite bättre än den annars skulle varit :)

http://4.bp.blogspot.com/_qYJJf_TYLM4/TPJmZljEaFI/AAAAAAAAAFA/XIzWcsrriH4/s1600/Ramona+and+Beezus+%25282010%2529-BIG.jpg

Rå potatis? Nej tack inte just nu...

Tisdag 5 juli
Låg i sängen typ hela dagen... Först vaknade jag av att jag hade sjukt varmt och ont i magen. Senare på dagen kände jag illamående också och huvudvärk kom från och till under hela dagen -.-
När mofa kom dit och undrade ifall jag fått kallt att det var därför blev jag sådär smått irriterad speciellt när han sa att jag skulle äta en rå potatis eftersom han plötsligt fått för sig att det ska hjälpa mot magont eftersom han väl läst det någonstans... Nej tack helt enkelt.

http://members.madasafish.com/~cj_whitehound/Rats_Nest/artwork/clipart/greenish_sick_rat_in_bed.gif

Fick behålla min telefonnummer^^

Måndag 4 juli
Vi var till Karis och handlade lite. Skaffade nytt simkort så nu tog jag min förra telefon i bruk igen. Mitt gammla nummer fick jag dessutom behålla så det var bra :) Vi tog något paket med 50 minuter samtalstid och 50 viestin per månad men antalet meddelanden får vi nog gå och höjja för 50 meddelanden är inte vidare mycket fast vem vet, kasnke det räcker. Vi får se :)
Kollade på stolen från Jysk som jag vill ha också men den verkar lite låg så vi tog den inte, vilket jag förmodligen kommer att ångra speciellt med tanke på att den var på special och mycke billigare än vanligt men skit samma :D


Hittade den inte på netet nu så var väl slutförsäljning eller så är jag bara dålig på att leta. Men liknar denna bara att den var lägre och gick inte att reglera, dessuto hade den större sittyta men denna skulle jag nog inte heller tacka nej till :) Kanske går och kollar ennu någon dag ifall de skulle ha den kvar men tror inte det blir något med det.


Morotskaka<3

Söndag 3 juli
Vi vaknade av att det bankade på dörren då var det Elas mamma som ville att vi skulle förlja med till dem eftersom de skulle få gäster. Simma gjorde vi en stund också och fick äta supergod morotskaka^^
Riktigt trött var jag hela dagen men det var gårdagen lätt värd (trots att det nog kanske blev en aning sent :P) Men strunt samma, huvudsaken är ju att man har kul, speciellt när det är sommarlov och allt :)

http://quietland.blogg.se/images/2010/001_116638909.jpg
Morotskaka måste jag också ta och göra någon dag :)

En händelserik dag

Lördag 2 juli
Längsta dagen (dygnet) på länge men dock så himla kul!
For på jobb till nio men slutade tolv och for för att träffa Ela. Satt i cafét och väntade på att hon skulle sluta eftersom vi var påväg och simma efteråt men hon hade brått till sin systersons dop och hela stranden var full med folk så hon skyndade hem för att duscha istället. Själv hade jag sjukt varmt så tog ett snabbt dopp ensam :P
Hemma var det sjukt hett så satt mest och längtade till stranden men vid åtta åkte jag till cafét igen eftersom Manda och Ela skulle sluta då (Ela dagens andra pass alltså :P).
Dom var slappa så jag och Linda hjälpte till med att plocka undan och städa lite innan de kunde stänga och sticka.
Men så for vi och simma då. När vi var i vattnet var det någon som gick och stal min telefon. Vi höde röster där en kort stund men såg inget och det tystnade snabbt igen så vi tänkte inte mer på det men när vi kom upp igen var telefonen borta.
Lite senare började vi i varje fall snacka med några killar som var där och tältade. Det hela slutade med att vi satt i värmen runt en brasa de hade fixat och snackade... försökte borde man väl säga. Jag förstod högst hälften av va de sa och de förstod nog ennu mindre av mina urusla försök att tala finska :D Men visst gjorde vi oss någorlunda förstådda.
Vattnet var förvånansvärt varmt tyckte jag när vi med jämna mellanrum hoppade i allihop. Hem kom vi inte särskillt tidigt (A) Och jag är riktigt glad över att grannen inte hörde för mamma var på jobb och hon skulle nog inte blivit glad om hon visste när vi var tillbaka hemma :P Ela sov här och när vi kom hem höll vi i en djup sömn direkt  :D
Sjukt roligt hade vi så tack okännda människor som förgyllde våran dag<3


Underbart

Åskan dundrade<3

Fredag 1 juli
Vaknade där någongång på natten av att det åskade och fortsatte hela morgonen. Så underbart, älska åska!<3

Så har en månad gått igen. En skön, varm och rolig månad till och med^^
Min första riktiga jobbdag dessutom eftersom hon ville ha mig på jobb både fredag och lördag ennu. Började med att åskan som dundrat tidigare avtog och solen började visa sig. Det gladde mig och jag hoppade på skotern för att ta mig till Barösund. Långt slapp jag dock inte innan ett nedfallet träd stoppade mig. Trädet låg rakt över vägen och var omöjligt att ta sig runt men tur nog kom en snäll gubbe som råkade ha yxa i bilen och högg av det.
Jag hann till och med itid :)
Fick sluta klockan ett och åkte hem. Robin, Api och Disa kom och firade mej i efterskott :) Fick två skitsöta t-skjortor av dem och så mummsade vi i oss god hallontårta^^
Fotoshoot hann vi också med eftersom mina fåfänga kusiner ville ha nya facebook profilbilder xD Efter det körde mamma oss till Vitträsk. Vi gick ut till udden. Första gången iår för min del så det var ju lite skoj.
När de andra stack hem joinade jag Ela och de andra istället eftersom de råkade vara där.


Apis (no shit...)


Även fasten jag tycker hon borde tagit denna istället :) Så gullig^^


Robins (no shit...). Happy face^^

Fick jobba :)

Torsdag 30 juni
Vi åkte ner till Barösund så jag passade på att fråga chefen angående när jag skulle börja eftersom hon sa att jag skulle få börja första veckan i juli. Lite sent men bättre än inget :) Men hon hade sett fel med något så jag var inte med på den arbetslistan utan får börja först den 18:de juli. ENNU SENARE?! Jaja, jag får avnjuta sommaren ordentligt nu innan bara :P Och dessutom hinner jag umgås med moster och hennes man som kommer hit från sverige den tolfte juli. Men när vi var där så undrade hon om jag ville komma på jobb samma dag klockan två så det tackade jag ja till så det blev en snabb sväng hem och äta och sen iväg igen. Fick sluta klockan sex så där hade jag redan fyra timmar jobbade :)
På hemvägen körde jag via Vitträsk för att se om någon var där men nejdå. Däremot så mötte jag Ela och de andra precis när jag var påväg att sticka så vände och blev där med dem en stund :)
Sjukt skönt att ta sig ett dopp i det svala vattnet efter att ha varit instängd i en butik flera timmar! Bikini hade jag inte så Bh fick funka istället.
Jag och Ela gick till café och satt där en stund och påväg tillbaka mötte vi Otto så stod och snackade med honom en stund. Eller det var väl mest jag som babblad på om allt och inget som vanligt men strunt samma :D

http://www.yle.fi/ims/nyheter/2009/33/129634a85a5ae41814/129634a85a5ae41814_1.jpg
Den gammla butiken, nu finns en ny men den hittade jag ingen bild på x)

Volleyboll i vattnet i den gassande solen<3

Onsdag 29 juni
Ela ringde och undrade ifall jag ville följa med henne och två av hennes syskon till Bruksträsket för att spela volleyboll så stack dit. Först till cafét eftersom de alla satt där men sen började vi spela. Sjukt kul var det, speciellt i vattnet<3 Lite trögt gick det ju ibland men strunt samma liksom :) När vi slutade spela satte vi oss i cafét ennu en stund innan vi for till Vitträsk och simmade :)
Stina och Hasse som inte kunde komma hit igår kom idag istället. De hade sin sonson med sej. Så underbart gullig^^ Först var han lite blyg men efter en stund började han dra iväg med mig än hit och än dit :) Jag heter Mia nu för tiden också ;)
Nette ringde till mej och skvallrade lite så snackade en god stund med henne. Vi kom fram till att en joggingtur faktist skulle vara rätt så skönt så när Stina och de andra åkt hem stack jag ut och sprang de vanliga fyra kilometrarna som jag brukar känna mej lite smådöd efter men blev inte alls trött så fortsatte en bit åt andra hållet. Skitdålig väg så det tog bara ont i fotlederna när jag trampade fel hela tiden... Ingen bra idé med andra ord så vände och stack hem.

http://www.inspirationfalls.com/wp-content/uploads/2010/01/Jogging-1.jpg
Jag vill också ha en hund med mej när jag springer, det skulle göra allt ennu roligare^^

Jag är 17 hela år nu!

Tisdag 28 juni
Jag fyllde 17 fucking år :D Grattis till mej^^ Nu är det bara ett år kvar innan man är myndig då, det känns faktist bra. Jag ska leva livet nu innan jag är tvungen att ta en massa ansvar :) Men förhoppningsvis kommer min motivation till att plugga också vara lite bättre än förra året... :) är
Vi vaknade inte jättesent Sara och jag men inte kan jag kalla det tidigr heller. Bakade en tårta och stack sen iväg för att simma. På stranden träffade vi på lite randome människor som vi förde nån heldum diskusion med. En av dem va lite småfull och fy fan vilken skojji typ :D Så var vi ner mot café en sväng för att hämta Evelina och när vi kom tillbaka var dedär människorna borta. Vi simmade en stund men cyklade sen hem för att "förbereda" inför kvällen och folk började komma.
Tack för alla fina saker!<3
Sara stannade hela kvällen fasten det egentligen var meningen att hon skulle sticka redan på dagen så det var kul :)
När alla stuckit hem var jag riktitgt sömnig kan man lugnt säga :)


Anka! :D


Puss på er!<3

Ett litet vattenfall

Måndag 27 juni
Det var meningen att Sara, Larisza, Katten och Cassu skulle komma med hit ner till Båsa och stanna över natt men Cassu hade stegring och varken Katten eller Larisza kunde komma så det blev bara Sara och jag men kul hade vi för det :D
Dagen började då igen med att vi åkte upp till Karis sextiden. Sov, duschade och sånt innan vi for och handlade och sen hämta Sara för att åka ner till Båsa.
Vi fixade med lite saker men stack sen iväg till stranden. Snackade om det mesta :D Så stannade vi kvar i Fagervik hela kvällen. Vi såg nog ut som världens turister som bara gick omkring och fotade en massa. Klättrade på berg, cyklade runt, hoppade från sten till sten i en bäck och mycket annat skoj :)


Dippidii^^ (Mer bilder kommer)

Litet rådjur^^

Lördag 25 juni
Satt och kollade film på morgonen. Pipsu bjöd på mat klockan fyra så då gick vi över dit. Sillsmörgås, riktigt god fisksoppa och till efterrätt fick vi jordgubbstårta :)
Träffade Ela lite senare sen också.

Söndag 26 juni
Fick stiga upp före sex igen för att hinna med mamma till Karis när hon stack på jobb. Var som vanligt heldöd så lade mej och sova igen. Bök, städade lite och kollade på tv.
Senare på kvällen här i Båsa kom ett rådjur trippande in på gården. Så söt :) Men den sprang snabbt iväg när den hörde mej.



En underbar midsommar!

Torsdag 23 juni
Mamma jobbar på midsommaren så vi firade lite i förväg. Det var mamma, pappa, jag, mofa och Pipsu som var hos oss och åt :) Riktig typisk midsommarmat avslutad med vaniljglass och jordgubbar!<3 Mums :)

Tumblr_lncvn9lbc41qdx9uv_large
Fredag 24 juni
MIDSOMMARAFTON!<3
Började lugnt med att göra mej klar på morgonen och så stack jag iväg till Ela. Där var de i full gång med att fixa sig och sen åkte vi ner till lokalen och det. Hjälpte till med försäljningen några timmar sen stod vi bara och dansa som idioter till typ vad det än kom för låtar (åtminstone gjorde jag det :D). Sällskap fick vi också :)
Vo blev bjudna på vin tillochmed. Usch och fy tänkte jag men smakade och det var faktist inte alls sådär surt och äckligt som det brukar :)  Så åkte jag med till Ela sen mitt i natten när musiken slutat spela och folket gått hem. Var in en sväng men cyklade sen iväg hem för att sova :)
Sjuuukt kul kväll och natt men tyvärr ser det inte ut som att det blir något nästa år. Vi får bara hoppas :)
Tack alla!<3

RSS 2.0